Bahçeli ABD'yi topa tuttu: ''Sabrımızı zorlamasınlar''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK/PYD’ye verdiği destek üzerinden ABD’ye tepki gösterdi. “ABD terör örgütleriyle mi müttefik, yoksa Türkiye ile mi?” diyen Bahçeli, Temsilciler Meclisi’ne mektup gönderen Joe Biden yönetimini eleştirdi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasının Diyarbakır Anneleri'nin yüreğine su serpeceğini söyleyen Bahçeli, HDP’nin PKK ile bağına da dikkat çekti.

Abone ol

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını olağanüstü bir tehdit olarak değerlendiren ABD’ye tepki gösterdi. ABD’nin PKK/PYD’ye destek verdiğini söyledi. Diyarbakır annelerinin HDP’nin kapatılmasını istediğini işaret etti:

- ABD’nin silahını taşıyan teröristler vardır. Teröre yardım ve yataklık yapan muhasım güçler Türk milletinin sabrını zorlamasınlar, test etmeye kalkışmasınlar.

MHP, Ankara Ato Congresium’da Türkiye’nin Asli Gücü Analar ve Bacılar Kurultayı'nı düzenledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurultayında konuştu. Temsilciler Meclisi’ne mektup gönderen Joe Biden yönetimi ve ABD’ye seslendi:

- Terör örgütlerine silah vermek suçtur, rezalettir. ABD terör örgütleriyle mi müttefik yoksa Türkiye ile mi? ABD, Suriye'den çekiliyormuş, geride 900'e yakın asker bırakıyormuş. Bunların hepsi yalan, hepsi uydurma, hepsi temelsizdir.

Bahçeli, Diyarbakır annelerinin mücadelesini siyaset ve partiler üstü ele aldığı için anneleri ziyaret etmediğini söyledi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasının Diyarbakır anneleri için önemli olduğunu belirtti:

- HDP'nin ön kapısından giren arkadan silahlanarak çıkmaktadır. Hiç kimse aklımızla alay etmesin. HDP’ye destek PKK’ya destektir. HDP ile ortaklık PKK ile ortaklıktır. HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir. Anaların nefesi kanlı örgüt PKK'nın ensesindedir. HDP’yi meşru görmek analara zulümdür, analara hakarettir, bacılara hürmetsizliktir, şehitlerimize, gazilerimize hıyanettir.

Kadınların önemine de dikkat çeken Bahçeli, Milli Mücadele döneminde Türk kadınının aktif bir rol aldığını ifade etti:

- Analarımız, bacılarımız tarihimizin her dönemine öne çıkmışlardır. Onlar eve kapanmak yerine, hayatın aktif ve katılımcı bir ögesi olmuşlardır. Kadınlar hayatın içinde aktif ve fedakârca mücadele ederken, demokratik imkân ve fırsatlardan mahrum olmaları elbette akla ziyan bir çarpıklıktır. Kadının dışlanması demek, insanlığın ötelenmesi, insani mirasın örselenmesi demektir.

Kılıçdaroğlu'ndan çelişki dolu açıklama: Şimdi de 'Suriye ile görüşmeyiz' diyor Gündem Toplu taşımada yeni dönem: Türkiye Kart geliyor Gündem TBMM'de bu hafta gündem: Ekonomi Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: ''Üretici söz sahibi olacak'' Gündem