Kanunsuzlar geliyor!

Başrollerini Orhan Eşkin ve Bülent Çolak’ın paylaştığı yönetmen koltuğunda Barış Erçetin’i gördüğümüz Kanunsuzlar 19 Eylül de sinemalarda. 14 Eylül Gala tarihi olarak açıklandı.

Abone ol

Başrollerini Orhan Eşkin ve Bülent Çolak’ın paylaştığı yönetmen koltuğunda Barış Erçetin’i gördüğümüz Kanunsuzlar 19 Eylül de sinemalarda. 14 Eylül Gala tarihi olarak açıklandı.

Filmden bahsetmek gerekirse ise; İso ve Cengo macerasever iki arkadaştır. Aynı zamanda toplum tarafından da dışlanmış olan İso ve Cengo bir imamın verdiği bavulla yola koyulurlar. İso ve Cengo imamın sayesinde kurye olmuşlardır. Çantayı açan İso ve Cengo ikilisini şeytan rahat bırakmaz.

Bu iki karakterin macerası buradan sonra başlıyor. Orçun Benli’nin de dediği gibi “Tam da hayatın içinden.”

Filmin fragmanları şimdiden ilgi çekiyor. Film müzikleri PMC ekibine ait olmakla beraber rap kültüründe de rakipsiz olduklarını gösteriyor. Orçun Benli olan söyleşimizde de dile getirildiği gibi film tüm ekipmanları ile stalize edilmiş. Kırmızı mustang, silahlar, mekanlar…

“İŞTE O ZAMAN PATATES OLURSUNUZ”

-Orçun Bey en başta Kanunsuzlar filmi ile başlamak istiyorum. Filmi bize özetler misiniz?

• Kanunsuzlar bir yol hikayesidir. Lakin özünde bir insan hikayesidir. İso ve Cengo ezilmiş, dışlanmış iki genç. Her konuda ezilmiş ikisi de.Okuldaki hocaları, patronları tarafından hep dışlanmış bir ikilidir. Aşkı hiç söylemiyorum bile. Hal böyle olunca bunlarda temelde paranın sorun olduğunu düşünüp kısa yoldan voleyi vurmaya çalışırlar. Bir imamın verdiği çantayı teslimata götürüceklerdir. Çantanın içindekinin kokain olduğunu anlayınca üstüne bu kokaini kullanmaya başlayınca iyice egoları şişer ve patlar. İşte cinayetlerde böyle başlar.

-Peki Kanunsuzlar ne zaman seyirci ile buluşacak?

• 16 Eylül gala yapılacak, 19 Eylül’de ise tüm Türkiye’de vizyonda olacak.

-Biraz Kanunsuzlar’a ara verelim, sizin eseriniz olan Gulyabani, Bu Son Olsun filmleri de var. Bu filmlerdeki başarı sizi tatmin etti mi ?

• Etmedi; etmez . Ettiği zaman “patates olursunuz”. Hep daha iyisini başarabilmek için çıta hep yüksekte. Koşulları düşündüğümüzde ise birçok açıdan memnun etti tabi.

-Yapımcı koltuğunda ilk projeniz mi ?

• Hayır. Bu Son Olsun filminde hem yönetmenlik hem yapımcılık yapmıştım.

-Yapımcılık yapmak istemenizin sebebi nedir?

• Kanunsuzlar’da tamamen yapım ayağında olup bu perspektiften görmek istedim.

-Gelelim şimdi film müziklerine... Orçun Bey neden rap müzik ve PMC ekibi ?

• Filmin ruhuna ait müzik zaten rap müzikti. Rap müziğinin yeraltı kültürü olması ve bu filmde de ezilmiş iki gencin acı sonunu iyi anlatabilecek tek tür rapti. Ekibe gelirsekte PMC ekibinin politik olması ve bu müzikte Türkiye’de en iyi ekip olmaları.

-Kanunsuzlar her kesime hitap edebilecek mi?

• Bir film aslında bir kesime aittir. Her kesimi bir filmde barındıramazsınız. Fakat filmin gücü, işleniş tarzı filmi izlettirir.

-Fragmanda kırmızı bir mustang ilgi çekiyor. Ayrıca silahlar ve mekanlar çok farklı. Bunlarında bir tasarımı var mıydı?

• Tabiki de proje çok stalize . Mekanlar, kırmızı mustang, silahlar herşey stalize edilip çekimler öyle başlandı. Bu film gerçek bir hikaye tamda hayatın içinden...

-Şuan belki çok erken ama gelecek zamanda bir proje var mı ?

• Beş Dakikada Değişir Bütün İşler. Yani evet bir proje var. Üç tane lümpen gencin bir gece içtikten sonra pavyona molotof atması ile başlıyor herşey. Ardından şubeye götürülüyorlar. Buradan sonrası şimdilik bana kalsın. Bu hikaye trajikomik bir hikaye olacak.

-Bu filmde yönetmen misiniz yapımcı mısınız?

• Her ikisi de.

Orçun Benli ile bu güzel sohbetimizin sonuna geldik. Merak ettiklerimi sordum. Bir diğer filmde daha fazla sorularla karşısında olacağım. Keyifli okumalar ...

Röportaj

Begüm Demircioğlu

Penguen'den Türkiye gerçeği Kültür Sanat Pişmiş Toprak Sempozyumu Kültür Sanat Ünlü balet hayatını kaybetti Kültür Sanat Leman ''Yeni Türkiye'yi işte böyle çizdi Kültür Sanat