Torunlar İnşaat işten çıkardığı işçilerin maaşını ödemedi

10 işçiye mezar olan rezidans inşaatı süresiz durduruldu. Firma, işçileri ücretsiz izne çıkardı, içeride kalan maaşlarını da ödemedi... Çaresiz işçilerin kimi bavulunu toplayıp memleketine döndü, kimi ise koğuşlarında kaldı... 2 buçuk aylık maaşları içeride kalan işçiler, alın terinin peşine düştü.

Abone ol

10 işçiye mezar olan rezidans inşaatının sahibi Torunlar Geyrimenkul, işçilerini ücretsiz izne çıkardı, içeride kalan maaşlarını da ödemedi.

Daha arkadaşlarının toprağı kurumadı. Üstüne bir de maaşlarını da alamadan izne çıkarıldılar.

Firma yetkilileri ile yapılan görüşmeler de sonuçsuz kaldı. "Şimdi gidin, bayramdan sonra geri gelin" dendi. Onlar bu sözlere inanmadı, koğuşlarından çıkmadı.

İşçiler maaşlarını hiç alamamaktan tedirgin. Bu nedenle isimlerini bile açıkllamadılar. Kaldıkları koğuşları anlatırken bir an duraksadılar.

Alın terinin peşine düşen işçiler son kez işveren ve teşeron firma yetkilileri ile görüştü. Pazarlıklar sonuçsuz kaldı. Güvence alamayan işçiler işverene yarın öğlene kadar süre verdi. Eğer kalan maaşları ödenmez ise, işçiler şantiyede büyük bir eyleme başlayacak...

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr

Ulusal kurtuluş mücadelesinin kıvılcımı, İzmir'in kurtuluş günü kutlu olsun Gündem İstanbullu veliler: Okuluma dokunma Gündem Tüm Yerel-Sen bir yaşını doldurd Gündem Erdoğan ve Davutoğlu protesto edildi Gündem