AOÇ davasına müdahil olacaklar

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yapılaşmanın usulsüz olduğu iddiasıyla açılan davada Atatürk'ün vasiyetinin açılması bekleniyor. Çok sayıda Demokratik Kitle Örgütü ve Meslek Odası davaya müdahillik başvurusu yaptı.10 Mart 2015 tarihine kadar mahkemeye başvuran yurttaşlar da müdahil olabilecek.

Abone ol

Ankaralılar, Atatürk’ün vasiyetini ihlal davasına müdahil olarak katılacak.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj mimarları Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası ve Ankara Barosu Atatürk’ün vasiyetini ihlal davası açmıştı. Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yapılaşmayla vasiyetin ihlal edildiği ileri sürülmüş, mahkeme de vasiyetin duruşmaya getirtilmesine karar vermişti.

Ankara Adliyesi önünde toplanan Meslek Odaları yöneticileri, Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri ve çok sayıda Ankaralı davaya katılmak için harekete geçti.Mahkemeye bireysel müdahillik başvurusunda bulundu.

Meslek Örgütü ve Kitle örgütleri yöneticileri yurttaşları 10 Mart 2015’e kadar, davaya müdahil olmaya çağırdı. Ankara dışından müdahil olmak isteyenler de bulundukları illerde nöbetçi Adliye hukuk Mahkemelerine başvurabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Gülen'in Vakfı'na tahliye Gündem ''Gitmezlerse tartışma sürer!" Gündem AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Hanefi Avcı yorumu Gündem Bakandan çarpıcı 3. havaalanı itirafı Gündem