PYD namluyu Halep'e çevirdi

Suriye'de ABD ordusunun kara birliği gibi savaşan PKK'nın uzantısı PYD namlunun ucunu Halep'in kuzeyine çevirdi. Amaç, Ayn el Arap ve Afrin'i birbirine bağlayarak Suriye'nin kuzey hattı boyunca hakimiyet sağlamak.

Abone ol

Suriye'de Amerika Birleşik Devletleri'nin kara gücü görevini üstlenen PKK'nın Suriye kolu PYD, Tel Abyad'tan sonra rotayı Halep'in kuzeyine çevirdi. PYD, Halep'in kuzey bölgesindeki yerleşm yerlerini ele geçirmek için hazırlık yapıyor.

Halep kuzeyindeki kırsal bölge ağırlıklı olarak, Fetih Ordusu denetiminde. Halep iline bağlı Savran Kasabası ise IŞİD kontrolünde. Kasaba, PYD'nin hakimiyetindeki Azez ve Afrin'in kapısı olarak niteleniyor. İşte PYD, IŞİD hakimiyetindeki kasabayı ABD desteğiyle yeniden ele geçirmeyi planlıyor.

Eğer Ayn El Arab ile Afrin arasındaki bölgede de hakimiyet sağlarsa Mardin sınırındaki Kamışlı'dan Kilis sınırındaki Afrin'e kadar uzanan koridor PYD kontrolüne geçecek. Bu, sınırımızın Suriye tarafının tamamen PKK denetimine girmesi ve milli güvenliği tehdit etmesi anlamına geliyor.

PKK'nın Amerika desteğinde bu hedefe ulaşması, Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinin de koparılması anlamına geliyor. Amerika'nın bölge operasyonunda nihai amacı, Irak'ın kuzeyi ile Suriye'nin kuzeyini birleştiren bir koridor ile Akdeniz'e açılmak.

Türkiye'nin güney sınırında yaşanan bu gelişmelere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri teyakkuzda. Konu son Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldi. PYD ilerleyişinden sonra ortaya çıkacak muhtemel durum hükümete "haritalarda kırmızı renkli olarak" gösterildi. Ancak hükümet, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla NATO'ya mektup yazıp "endişelerini iletmekle" yetindi.

ulusalkanal.com.tr

9. Cumhurbaşkanlığına kadar uzanan "Çoban Sülü"nün hayat serüveni Gündem PKK'dan hain saldırı! TSK'dan ilk açıklama Gündem Köylülerin 30 yıldır ektiği tarlalar AKP milletvekilinin yeğenine kiralanacak Gündem Bahçeli: Koalisyona gireriz değil sadece Gündem