Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül Kayseri'de toprağa verildi

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül, öğle namazında yapılan törenle toprağa verildi. Kayseri'de Cami Kebir Camisinde kılınan namaza, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

Abone ol

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 91 yaşında vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül öğle namazında yapılan törenle defnedildi.

Ahmet Hamdi Gül için Kayseri Cami Kebir Camisinde tören düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

Çok sayıda siyasi parti liderinin de katıldığı törende birçok milletvekili hazır bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın de katıldığı cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gürmez kıldırdı.

ARINÇ NEDEN KATILAMADIĞINI AÇIKLADI

Abdullah Gül'ün birçok AKP'li dostunun yer aldığı törende eski Başbakan Yardımcısı ve Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın olmaması dikkat çekti. Arınç, "Manisa'dayım. Buradan Kayseri'ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. Gidemedim. Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Abdullah Gül, kardeşi Macit Gül ve eniştesi Mustafa Tekelioğlu avluda karşılayarak taziyeleri kabul etti. Gül ve Erdoğan daha sonra birlikte camiye girdi ve öğle namazını kıldı.

Pazar günü yoğun bakıma kaldırılan ancak kurtarılamayan Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Baba Gül'ün cenazesini omuzlayan Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan göz yaşlarını tutamadı.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Ağar, Şırnak Kato Dağı'ndaki operasyonu yorumladı Gündem AKP'li eski milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ'den gözaltında Gündem Hakkari'de çatışma: Teröristler öldürüldü Gündem FETÖ'nün darbe girişimi davalarına başsavcıvekilleri girecek Gündem