Balyoz'da inceleme başladı

Balyoz davasında yargılanan komutanların Yargıtay Dokuzuncu dairesi hakkında yaptığı şikayetler değerlendirmeye alındı. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, dava ile ilgili verilen bütün mahkeme kararlarını istedi. Kurul, tüm sanıklar hakkında beraat kararı veren mahkeme ile sanıklar hakkındaki mahkumiyet kararlarını onayan mahkemenin gerekçeli kararlarını inceleyecek.

Abone ol

Yargıtay 1'inci Başkanlık Kurulu, komutanların Balyoz davasına ilişkin Yargıtay Dokuzuncu dairesi hakkında yaptığı şikayetleri incelemeye aldı. Başkanlık yargılaması yapılan isimler hakkında verilen bütün mahkeme kararlarını gerekçeleri ve bilirkişi raporlarıyla birlikte istedi.

Anadolu 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında beraat kararı verilen komutanlardan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Albay Hakan Büyük ve Yarbay Nedim Ulusan, Yargıtay 9. Daire Dairesi Başkan, üyeleri ve Yargıtay savcısını kurula şikayet etmiş ve haklarında soruşturma başlatılmasını istemişti.

Kurul talbi kabul etti. Anadolu 4'ncü ağır ceza mahkemesine yazı yazarak hem tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararının gerekçe ve raporlarını hem de kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "mahkumiyet" kararının gerekçe ve raporlarını istedi.

Talebe karşılık veren mahkeme, bütün evrakları tamamlayarak Kurul'a gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

Manisa'da acılı aileler Arefe gününde mezarlıklara akın etti Gündem PKK ve DHKP-C'ye operasyon Gündem Eski Özel Görevli hakim itiraf etti: Bizi kandırdılar Gündem Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili davada yeni gelişme Gündem