İran’da Şeb-i Yelda kutlamaları

Kovid-19 salgını ile mücadelesini sürdüren İran'da Şeb-i Yelda kutlamaları, bu yıl sanal ortama taşındı. Tahran Belediyesi, kutlamalar için bir araya gelemeyen halkı, online konserlerde buluşturdu.

Abone ol

En uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık tarihi, İran ve bazı Orta Asya ülkelerinde Şeb-i Yelda adı altında, bayram coşkusuyla kutlanıyor. Şeb-i Yelda adetleri, 2 bin yıldır, aile üyelerinin bir araya geldiği, sıcak ilişkilerin kurulduğu bir gelenek olarak devam ettiriliyor.

Kovid19 küresel salgını nedeniyle İran’da bu yıl bir araya gelemeyen halk, Şeb-i Yelda’yı sanal ortamda kutluyor.

Tahran Büyükşehir Belediyesi, kutlamalar kapsamında, başkentin sembolü Miladi Kulesi'nde konser düzenledi. Klasik müzik sanatçısı Muhammed Mutamedi'nin sahne aldığı konser, sosyal medya platformlarından canlı yayınlandı.

Konserler, salgın tedbirlerinin artırıldığı 4 gün boyunca devam edecek.

Fransa'da Sarı Yelekliler bir kez daha sokaklarda: ''Macron istemese de biz buradayız'' Dünya Fransa'da Macron anketi: Halkın yüzde 60'ı Macron'dan memnun değil Dünya Macron'un sinsi planı: Amaç Türkiye, Rusya ve Çin'in önünü kesmek Dünya Vuhan'da hayat tamamen normale döndü: Vuhan sokaklarından renkli görüntüler Dünya