Amerikan rüyası sona eriyor: Merkezi bir sağlık sistemi yok, sağlık hizmeti dâhil her şey pahalı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington’da yaşayan emekli Türk Dışişleri mensubu Gönül Messena, arkadaşımız Ufuk Akkaya’nın sorularını yanıtladı. Gönül Messena ABD’deki durumu dört maddeyle özetledi. Bir: Trump dahil halk virüs gelmeyecek gibi hareket etti. Tedbirler en az 4 hafta geriden geliyor. İki: Merkezi bir sağlık sistemi yok, sağlık hizmeti dâhil her şey pahalı. Üç: Trump halk sağlığı değil şirketleri ve seçimi düşünüyor. Dört: “2008 Morgage Krizi”nde insanlar evini kaybetti, bu kez hem ev hem işini kaybedecek, gelecek çok zor.

Abone ol

Rüyalar ülkesi kâbus içinde, Amerikan rüyası sona eriyor. 2008 Morgage krizinde çöküşü gören Amerikan sistemi metastaz yaptı. Kovid-19 sistemin her organına sıçradı ve hızla yayılıyor.

Washindton DC yaşayan eski Türk Dışişleri memuru Gönül Messena uzaktan bağlantıyla Birleşik Devletlerde yaşananları anlattı. “Önlemler 4 hafta geriden geliyor” dedi.

ABD’de sağlık hizmetlerine erişim hem pahalı hem de sistem organize değil.

Gönül Messena, Amerikan halkının Başkan Donald Trump’ı dinlemediğini söyledi, “Trump’ın aklı şirketlerle ve seçimde” dedi.

100 dolara dolan alış veriş sepeti artık 150 dolardan aşağı dolmuyor tabi aradığın ürünleri bulabilirseniz.

Gönüllü Messana 2008 krizini hatırlattı, 2008’de insan evini kaybetti ancak şimdi hem evini işini kaybediyor ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

ABD'nin zor günlerinde yeni atama Dünya İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Koronavirüsle mücadelede ikinci ve daha zor aşama başlayacak Dünya ABD'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine yaklaştı Dünya İngiltere Başbakanı Johnson'dan yeni haber Dünya