NATO'dan Türkiye açıklaması

Türkiye’nin talep ettiği NATO toplantısı bugün Brüksel’de başladı. Toplantı açılışında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Güvenli bölge tartışmalarına değindi. "Türkiye ile Amerika arasında NATO bu çabaların bir parçası değil” dedi. Toplantıya katılan bazı ülkelerin düşük profille temsil edilmeleri dikkat çekti

Abone ol

NATO Konseyi, Türkiye'nin acil çağrısıyla, Genel Sekreter Jens Stoltenberg başkanlığında Brüksel’de toplandı.

Toplantı Türkiye saatiyle 12.00'de başladı. Açış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg çarpıcı ifadeler kullandı. "Türkiye ile teröre karşı ortak mücadele etmeye hazırız" dedi.

"Terörizm hiçbir şekilde haklı olamaz ve tolere edilemez" diyen Stoltenberg terör faaliyetlerine ilişkin Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Stoltenberg Türkiye ve Amerika arasında görüşülen güvenli bölge planına da değindi. NATO’nun güvenli bölge çalışmalarının bir parçası olmadığını söyledi.

Toplantıda bazı ülkelerin daimi temsilci düzeyinden daha düşük bir seviyede temsil edilmesi dikkat çekti. Türkiye’yi NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan yerine Daimi Temsilci Yardımcısı Gülin Dinç temsil etti.

ulusalkanal.com.tr

Şanlıurfa'da üst düzey güvenlik Gündem Cansu Kaya cinayetinde yeni gelişme Gündem Yargıtay'dan HDP'ye terör incelemesi Gündem Kaymakamlık binasına roketli saldırı Gündem