Türkiye'nin ilk Müzik Köyü kuruldu

Türkiye'nin ilk Müzik Köyü Muğla'nın Fethiye ilçesinde kuruldu. İmece usulü kurulan köyde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Katılanlar müziğe de saza da söze de doyuyor.

Abone ol

Biri köşede gitar çalınıyor, diğer köşede bağlama...

Görüntüler Türkiye'nin ilk Müzik Köyü'nden. Uzun yıllar üzerinde çalışan proje Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Yanıklar Köyü'nde faaliyete geçirildi.

Her köşesinde bir usta, bir çırak, gelenekten geleceğe öğretilerde buluşuyor. Atölyelerde köylerinden gelen yerel ustalar, genç konservatuar öğrencileri ve müzikseverler ile söyleşi yapıyor. Müzik Köyü'nde zaman su gibi akıp geçiyor.

Türkiye’nin ilk Müzik Köyü'nde yemek, içmek ve temizlik imece usulü. Hangi ustanın, hangi atölyede çalışma yapacağı programla belli.

Ali Ulutaş, Vedat Karakaya,Yusuf İhsan Bodur, Gülay Diri gibi ustalar ders veriyor. Ege Türkülerinin önemli kaynak kişilerinden İsmet Kavanozlar Müzik köyü sakinleri ile buluştu.

Sponsoru olmayan, tamamı imece ile kurulan köyün faaliyetleri şimdilik beş günle sınırlı.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY

KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

Levent Üzümcü'nün ihraç edilmesine tepkiler sürüyor Kültür Sanat Çirkin saldırı! Bu kadarına da pes! Kültür Sanat Levent Üzümcü görevinden alındı Kültür Sanat Müzeden ünlü heykeli çalan hırsızları yakalamak için Interpol devrede Kültür Sanat