''21. yüzyılda eğitim planlaması'' seminerinde eğitimin sorunları ve geleceği tartışıldı

Türkiye’nin eğitim öğretim kademelerindeki temel sorunları neler? Geleceğin eğitimi nasıl şekillenmeli? Özel ve okul öncesi eğitimin geliştirilmesi nasıl sağlanacak? Bu sorulara Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen 21’inci Yüzyıl’da Eğitim Planlaması adlı seminerde yanıt arandı. Alanında uzman akademisyenler çözüm önerilerini sundu.

Abone ol

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Mülkiyeliler Birliği 21’inci Yüzyıl’da Eğitim Planlaması adlı seminer düzenledi. Seminerde eğitim sisteminin temel sorunları ve geleceğitartışıldı.

Akademisyenler eğitimi kangrenleştiren problemlere dikkat çekti. Nitelikli ve çağdaş bir eğitim için "gerici baskının kaldırılması" gerektiğine vurgu yapıldı. Eğitimciler okul öncesinden başlayarak araştırmaya sevk eden bir öğretimin yapılması konusunda hemfikir.

Seminerde eğitim sistemi ve teknoloji ilişkisi üzerinde duruldu. Akademisyenlere göre teknoloji eğitim ve öğretim hayatı içinde daha verimli kullanılmalı. Seminer’de son olarak Özel Eğitim öğrencilerinin sorunları ele alındı. HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

ulusalkanal.com.tr

Kuş gribi mutasyona uğrayarak geri döndü! Sağlık Bu ilacı kullananlar dikkat! 20 kişi hayatını kaybetti Sağlık Grevde 3. gün Sağlık Okul idaresi 19 Mayıs'ta Erdoğan posteri astı, öğrenciler isyan etti! Sağlık