Kılıçdaroğlu 'tek aday' demişti! Kongre süreci tartışmalı geçiyor

Ana muhalefet partisi CHP’de kongre süreci tartışmalı geçiyor. Ankara İl Başkanlığı için mevcut il başkanı ile birlikte beş isim öne çıkıyor. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tek bir adayda karar kılınarak kongrenin yapılmasını istiyor.

Abone ol

CHP’de il kongre süreci tartışmalı devam ediyor.

CHP’de 37’nci Olağan Kurultay takvimi kapsamında mahalle ve ilçe kongreleri neredeyse tamamlandı. İlçe kongrelerinin ardından il kongreleri başlayacak. CHP'nin il kongrelerinde merak edilen illerin başında Ankara geliyor.

Ankara’da Pazar günü yapılacak seçimlerle ilçe kongreleri tamamlanacak ve il kongresi hazırlıkları başlayacak. Ancak Ankara İl Başkanlığı için tartışmalı bir süreç yaşanıyor. Başkentin başkanlığına mevcut il başkanı Rıfkı Güvener’in yanı sıra Ali Hikmet Akıllı, Umut Akdoğan, Necati Yılmaz ve Ayhan Yalçınkaya gibi isimlerin de aday olacağı belirtiliyor.

Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreye çok adaydan ziyade tek adayla gidilmesini istediği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, bu konuya müdahalede bulunması için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı devreye soktu. Yaşar’ın bazı ilçe belediye başkanları ve milletvekilleriyle 13 Ocak’ta bir balıkçı restoranında toplantı yapması, CHP’de itirazlara neden oldu. İl başkanının restoranda belirlenemeyeceği delegelerinin iradesiyle seçileceği itirazı yapıldı.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre de CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde kazanılan büyükşehirlerin il başkanlarıyla yola devam etmek istediği konuşuluyor.

Öte yandan uzun süredir CHP’nin rotasını belirleyen 10 Aralık Hareketi kongre sürecinde yine gündeme geldi. Kulislerde HDP ile ittifakı savunan, açılım politikalarını destekleyen, 10 Aralık Hareketi'nin Ankara İl Başkanlığı yarışında bazı isimlerle dirsek teması kurduğu iddia ediliyor.

ulusal.com.tr

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler meclise sesleniyor Gündem İran'da düşürülen Ukrayna uçağıyla ilgili çarpıcı rapor! Yakup Aslan aktardı Gündem Akar, İran Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile telefonda görüştü Gündem Wikipedia'dan Türkiye mesajı Gündem