Fatih'te "tarih"i ayıp

AKP'li Fatih Belediyesi 95 yıllık tarihi spor kulübüne tahsis ettiği arsayı sözleşmesi bitmeden geri aldı. Kurtuluş Savaşı'nda çok sayıda futbolcu ve yöneticisini şehit veren Topkapı Spor Kulübü'ne yeni yer gösterilmemesine tepki gösteren Fatih Belediyesi CHP Meclis Üyesi Soner Özimer, “Belediye başkanı TÜRGEV’in yanında ama amatör spor kulüplerinin yanında değil” dedi.

Abone ol

95 yllık bir tarih... Topkapı Spor Kulubü...

Kurtuluş Savaşı'na katılmış, birçok futbolcu ve yöneticilerini kaybetmiş gazi bir spor kulubü...

Renkleri Kırmızı ve Gri... Kırmızı rengini kurtuluş savaşında hayatını kaybeden şehitlerin kanlarından, Gri rengini de kurşunlardan almış... Bugün Türiye'de logosunda ay yıldız olan sayılı takımladan birisi.

95 yıllık tarihi içerisinde onlarca şampiyonluklara imza atmış bu spor kulubü bugünlerde yersiz kalma riski ile karşı karşıya. Çünkü AKP'li Fatih Belediyesi, 25 yıllığına tahsis ettiği arsayı sözleşmesi bitmeden geri aldı.

Neredeyse bir asırlık olan amatör spor kulubüne yeni yer gösterilmeden geri alınmasına Fatih Belediyesi CHP Meclis Üyesi Soner Özimer karşı çıktı.

Özimer, Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan yöneticisi olduğu TÜRGEV'e Fatih Belediyesi tarafından ücretsiz tahsis edilen yerleri hatırlattı ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in amatör spor kulüplerin yanında olmadığını söyledi.

Çevredeki yerel gazeteciler de şikayetçi. Onlardan biri de Abdullah Gözüaydın. Bölgedeki imar sorunlarına dikkat çeken Gözüaydın, Fatih'teki tarihi alanların ve değerlerin ranta dönüştürüldüğünü belirtti.

Haber: Gökhan ÇelikKamera: İhsan Ulakulusalkanal.com.tr

Hamza Hamzaoğlu'ndan veda konuşması Spor Başkan Dursun Özbek Florya'ya geldi Spor Hacıosmanoğlu yeniden aday Spor Galatasaray’la anılmak sevindirici Spor