Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır: Oyun Cizre'de bozuldu

Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, terör olaylarıyla ilgili konuştu. Türkiye'nin bir parçasının koparılması için operasyonlar yapıldığını belirten Bozkır, "Suriye'de yaşananlara benzer şekilde kanton kurmak istediler. Kanton oyunu Cizre'de bozuldu" dedi.

Abone ol

"Suriye'dekilere benzer şekilde Türkiye'de de kantonlar kurmak istediler. Oyun Cizre'de bozuldu"

Eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, son dönemlerde artan terör saldırılarını bu ifadelerle değerlendirdi. Milliyet Gazetesi'ne konuşan Bozkır, "Türkiye'nin bir parçasının koparılmak istendiğini" söyledi.

Bozkır, "Son oyunlar Türkiye’yi gerçekten sıkıntıya sokmak isteyen, Türkiye’nin kazanımlarını geriye götürmek isteyen operasyonun bir parçası. Öyle bir operasyon düzenlendi ki Türkiye’nin bazı parçalarını ülkemizden koparmaya yönelik. Bu seferki terör 30 yıl yaşadığımızdan farklı bir boyut arz etti. Haziran'dan itibaren Suriye’de yaşananlara benzer şekilde Türkiye’de kantonlar kurmak, bu kantonlara devleti sokmamak ve oranın ayrı yargı sisteminin olması, üst yargı sisteminin olması, haraç adı altında vergi toplanması için Cizre, Silopi, Şırnak, Yüksekova, Ağrı gibi yerlerde bu operasyon aynı anda devreye sokuldu. Bütün amaç devleti buraya sokmamak ve bayrağını çekmek." dedi.

Devletin Cizre'ye girerek temizlik operasyonu yaptığını belirten Bozkır, Suriye'nin kuzeyinde oynanan oyunun da devam ettiğini vurguladı.

Bozkır, "Üç kantona yeni bir kanton daha ilave edildi. Bizim hududumuzda bir Kürt zinciri oluşturulmaya çalışılırken bunun benzerinin de Türkiye içinde oluşturmaya çalışıyorlar. Buna da müsaade etmemiz mümkün değil." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili çok önemli açıklama Gündem Kılıçdaroğlu'ndan iki farklı kanalda iki farklı açıklama Gündem Başbuğ: Irak'ta bir Kürt devletini Türkiye ve İran engelliyor Gündem Türkiye'de milletvekilleri dünya rekoru kırıyor Gündem