Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ''Başbakan ol'' çağrısına yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dönüşümlü başbakanlık yapalım. Gel koalisyona başbakan ol" teklifine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanıt verdi. "MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?" diye soran Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "talihsiz" olarak değerlendirdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Bahçeli gelsin koalisyona başbakan olsun" sözlerine yanıt verdi.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan Bahçeli, "Bu Çin’den gelen yeni oyuncak türü mü? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözü talihsiz" dedi.

MHP'nin ana muhalefet olmak istediğini söyleyen Bahçeli, koalisyon seçeneklerini de şu sözlerle sıraladı:

Birinci koalisyon modeli AKP-HDP’dir. (...) Bu oyunu AKP ile HDP oynuyor. Biz MHP olarak iktidarda değil ana muhalefette olmak istiyoruz, bu süreçte bu şartlar altında rol kapmayız. İkincisi AKP+HDP+CHP 470 vekil…Böyle bir hükümetin çözemeyeceği bir durum olur mu? Biz de dahil olursak Doğu Perinçek’in dediği formül olur.

Bahçeli, kaolisyonun büyük olasılıkla AKP ile CHP’ye kurdurtulacağını söyledi. AKP ile MHP koalisyon seçeneği için de şartlarını sıraladı:

Anayasa’nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyecek. Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye’nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler. 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani “Bilal’i ver iktidarı al.” Kabul ettikten sonra… Bunları bize verdikten sonra Erdoğan’ın AKP’si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri için de geçerli.

Bahçeli son olarak da Kılıçdaroğlu'na uyarı yaptı. "CHP’nin içerisinde 3’te 1 oranında HDP paraleli düşünen bir milletvekili grubu var" dedi. "O grupla, HDP’yi ve CHP’yi birleştirip, koalisyona MHP de destek versin" diyenlere karşı Kılıçdaroğlu'nun "CHP’nin köklü tarihini ateşe atan kimdir?" sorusunu sorması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Mustafa Koç'tan erken seçim açıklaması Gündem ''Ölüm Meleği'' Erdoğan ile yemek yiyecek Gündem Makina Mühendisleri Odası'ndan önemli uyarı: Lunaparklarda yeni facialar olmadan önlem alınmalı Gündem İslamköy'de Demirel'e son görev Gündem