Uzmanlar İngiltere’nin AB’den çıkma kararını değerlendirdi

Birleşik Krallık’ın AB’den çıkmasının siyasi ve ekonomik sonuçları neler olacak? Avrupa’da ve dünyada dengeler değişecek mi? Uzmanlar, İngiltere’nin AB’den çıkmasının önümüzdeki süreçte yeni bir cepheleşmeye sebebiyet vereceğini söyledi. Avrupa Birliği ve Amerika arasındaki uçurumun bundan sonra daha da derinleşmesi bekleniyor.

Abone ol

Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’ne “Hayır” dedi. Tüm dünya bu kararın ekonomik ve siyasi sonuçlarını tartışıyor. Bundan sonra ne olacak? Avrupa’da ve dünyada dengeler nasıl değişecek?

Uzmanlar dünyayı sarsan referandumu Ulusal Kanal’a yorumladı.

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sencer İmer, önümüzdeki süreçte Amerika, İngiltere ve İsrail’in başını çektiği bir merkez oluşacağını söyledi.

Sencer İmer, Türkiye’nin İngiltere ve Amerika’ya daha yakın durduğunu belirtti.

Eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu ise, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin Rusya’ya yakınlaşacağı görüşünde.

İngiltere’yi Amerika’nın Avrupa’daki Truva atı olarak tanımlayan Esinoğlu, uzun vadede kaybedenin Amerika olacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Obama'nın göçmen planı bozuldu Dünya Rusya'da köpekler en güzeli olabilmek için sahneye çıktı Dünya Obama'dan İngiltere açıklaması: Saygı duyarım Dünya Rusya'dan İngiltere açıklaması Dünya