CHP'nin KHK'ları AYM'ye taşımasına AKP'den tepki geldi

AKP, CHP'nin, Türk Ordusu'nun emir komuta birliğini bozan kararnamenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına tepki gösterdi. Peş peşe açıklama yapan AKP Grup Başkanvekilleri, OHAL kararnamelerine yargı yolunun kapalı olduğunu savundu. Başkanvekilleri, CHP'nin başvurularının AYM'den geri döneceği görüşünde.

Abone ol

CHP'nin Türk Ordusu'nun yapısını bozan kararnamenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurusuna AKP’den tepki geldi. AKP'li vekiller peş peşe açıklama yaptı, başvuruyu eleştirdi.

Meclis'te açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, OHAL kararnamelerine yargı yolunun kapalı olduğunu iddia etti.

Bir açıklamada bir diğer AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi. Muş, çıkartılan 8 kararnamenin de hukuki ve meşru olduğunu savundu.

CHP'nin Anayasa'ya aykırı hareket ettiğini söyleyen Muş, "Anayasa'nın 148'inci maddesine göre OHAL dönemlerinde çıkarılan KHK'larla ilgili AYM'ye başvuru yapılamaz" dedi.

Muş, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün bu açıklamasına da yanıt verdi, AYM'nin esas ve şekil yönünden kararnameleri denetleyemeyeceğini öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

Aktif görevde olan üst düzey 7 polisin, programı kullandığı tespit edildi Gündem AKP, CHP ve MHP temsilcileri, taslak metin için bir araya geldi Gündem Türk uçakları, Rusya’yı bilgilendirerek Suriye’de sorti yapıyor Gündem Melih Gökçek, CHP miletvekili Emir'in iddiasına yanıt verdi Gündem