'Hükümeti istifa yetmez, Milli Hükümet kurulacak'

Binlerce Antalyalı TGB ve TLB Öncüllüğünde Hükümet İstifa Talebiyle Yürüdü. Antalyalılar Milli Hükümet Kurulana Dek Mücadele Andı İçtiler

Abone ol

AKP Hükümetini sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türk Milletini ayağa kaldırdı. Yurdun dört bir yanında yurttaşlar alanlara çıktı. Yolsuzluk ve rüşvet skandalı Antalya'da protesto edildi. TGB ve TLB'nin öncüllüğünde bir araya gelen binlerce Antalyalı "Hükümet İstifa" diye haykırdı. Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na tepki sloganları, alkışlar ve ıslıklarla yürüyen yurttaşlara Antalyalılardan tam destek geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce Antalyalı adına konuşan TGB İl Başkanı Alparslan Güneş, AKP hükümetine seslendi; "Yıkılacaksınız, yıkacağız" diye konuştu. TLB İl Başkanı Egehan Soysüzen ise, yolsuzluk skandalının halkın sabrını taşırdığını ve milletin milli hükümet talebi ile alanlara çıktığını kaydetti. Andımızın da okunduğu eylemde gençler Atatürk'ün Cumhuriyetini kurmak için ant içtiler.

Hırsızlar İstifa!

Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce Antalyalı' nın tek bir talebi vardı; "Hükümet İstifa". Cumhuriyet Meydanı'na da bu taleple yürüyen Antalyalılar yürüyüş boyunca da, "Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana", "Hortumcular Mecliste Yurtseverler Hapiste", "Milli Meclis Milli Hükümet", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "Yolsuzluğa Karşı Omuz Omuza", "Hırsız Başbakan", "Birleşe Birleşe Kazanacağız", "Hırsız Tayyip Erdoğan", "Hırsızlar İstifa" sloganlarını attılar. "Kubilay Kararlılığıyla Yürüyoruz", "Hükümet İstifa" yazılı dev pankartın ardından yürüyen yurttaşlar ayakkabı kutuları ve 'Çete Hükümeti İstifa', 'Yeter! 50 Yıldır Hak Yemeğe Doymadınız', 'Unutma Kutucu Tayyip Yargılanacaksın!', 'Gaz Yedik Haram Yemedik' yazılı dövizler taşıdılar. Yürüyüşteki yurttaşlara Antalyalılar alkışlarla, sloganlara eşlik ederek ve arabalarının kornalarını çalarak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan binler buradan da sloganlarını yükselttiler, direniş ve devrim şehitlerini anarak yoklama yaptılar.

Atatürk'ün Türkiye'sini Kurmak İçin Ant İçtiler

Direnişin merkezi Cumhuriyet Meydanı'nda Antalyalılar adına konuşan TGB İl Başkanı Alparslan Güneş, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin, bölüneceğini ifade etti. Milyonlarca emekçinin alın terinin, Bakan çocuklarının ayakkabı kutularından çıktığını ve bunu asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Güneş, AKP hükümetine seslendi; "Yıkılacaksınız, yıkacağız" dedi. Önlerinde ki görevin 'tam bağımsız, başı dik, özgür Türkiye'yi kurma ve devrim yapma' olduğunu kaydeden Güneş, Atatürk'ün Türkiye'sini yeniden kurmak için devrim yapma sözünü verdi. Güneş, AKP'den, cemaatten ve emperyalizmden kurtuluncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Hükümet İstifa Yetmez, Milli Hükümet Kurulacak

TLB İl Başkanı Egehan Soysüzen'de eylemde söz aldı. Yolsuzluk skandalının Haziran Ayaklanmasından sonra halkın sabrını tekrar taşırdığını ve Milli Hükümetin gerekliliğini gösterdiğini ifade eden Soysüzen, milletin bu taleple meydanlara çıktığını belirtti.

Açıklamalardan sonra İşçi Partisi'nin de desteklediği eylem Andımızın okunmasının ardından son buldu.

Haber: Devrim Dönmez-Fotoğraf: İbrahim Koçak / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Üsküdar'da Güçbirliği ilanı Yurt CHP adaylarını açıkladı Yurt Öğrenci otobüsü devrildi Yurt Vardiya Bizde Platformu: Hırsızlar istifa! Yurt