İstanbul Kazlıçeşme PKK ve Öcalan bayrakları ile donatıldı

HDP, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde Nevruz mitingleri düzenledi. PKK ve Abdullah Öcalan bayraklarını açıldığı Kazlıçeşme mitinginde konuşan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete rağmen süreci devam ettireceklerini söyledi.

Abone ol

HDP, Diyarbakır'dan sonra bugün de İstanbul ve Ankara'da Nevruz kutlamaları düzenledi. Geniş güvenlik önlemleri alındı, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Kazlıçeşme'ye çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Mitingin yapılacağı alan Abdullah Öcalan, PKK ve onun bağlantıları olan silahlı örgütlerin flamaları ile doldu.

Sahnede kimi zaman konserler, kimi zaman da PKK'lı kıyafeti giyen kişiler vardı. Konuşmalardan önce Türkçe, sözde Kürdistan milli marşı okundu.

HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş da İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen mitinge katıldı. Demirtaş, 10 madde de ısrar edeceklerini söyledi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da yanıt verdi.

Kutlamaların bir diğer adresi Ankara'ydı. Grupların alana girişi sırasında polis araması sırasında arbede çıktı.

İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Gaziantep, Van, Mersin ve Sakarya'da da nevruz mitingleri düzenlendi. Mitinglerde Öcalan'ın mesajı okundu.

ulusalkanal.com.tr

Korkunç gerçek ortaya çıktı Gündem Kocaeli'nde 210 öncü Vatan Partisi'ne katıldı Gündem Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Belediye başkanları baskı yapıyor Gündem Restleşme yarın yeni bir boyuta taşınacak! Gündem