Silivri'de iki ayrı davanın görülmesine başlandı- İstanbul haberleri

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 asker ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gitmekte olan 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi 75 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Silivri'de 2 ayrı duruşma salonunda görülen dava öncesi çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

15 Temmuz Fethullahçı darbe girişimine karşı Silivri'de iki ayrı davanın görülmesine başlandı.

Duruşmaların ilki, 2 numaralı duruşma salonunda başladı. Duruşmada, kalkışma gecesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gitmekte olan 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi 75 kişi hazır bulundu.

Sanıkların Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçlamasından 15, örgüt üyeliğinden de 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bir diğer duruşma da 3 numaralı duruşma salonunda yapıldı. Burada da 15 Temmuz gecesi İstanbul Valiliğini işgale giden 12'si tutuklu 90 kişi hakim karşısına çıktı.

90 asker hakkında ise farklı suçmalardan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Her iki dava, sanıkların kimlik tespitleri ile devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Anadolu Ajansı duyurdu: Terör örgütü PYD/PKK, Menbiç'te sözde yönetim ilan etti Gündem Rusya'dan Türkiye ve Hollanda'ya çağrı Gündem Ukrayna'ya pasaportsuz seyahat dönemi başlıyor Gündem Osmaneli'de minibüs devrildi: 5 yaralı - Bilecik haberleri Gündem