Uzmanlar: TSK'nın yapısı bozulmamalı

“Türk Silahlı Kuvvetleri hatalı yapılandırılırsa, terörle mücadelede büyük zafiyet yaşanır”. TSK’nın yeniden yapılandırılmasına emekli askerler ve uzmanların tepkileri sürüyor. Ordunun sistematik işleyişine müdahalenin doğru olmadığını söyleyen uzmanlar, terör örgütlerinin ve dış güçlerin bu yapıyı bozmak için yıllarca mücadele ettiğini hatırlattı ve uyardı: “Dere geçilirken at değiştirilmez.”

Abone ol

Emekli askerler ve uzmanlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısına yönelik değişiklilerden dolayı endişeli.

Özel Harp Subayı ve askeri uzman Abdullah Ağar, Türk ordusunun duygusal bir travma yaşadığını söyledi.

Türkiye’nin çeşitli terör örgütleriyle ve onların arkasındaki iradelerle savaştığını belirten Ağar, TSK’nın yapısal bozulmasının mücadeleye zarar vereceğini kaydetti.

ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve emekli Albay Dursun Özkara ise TSK’nın bir tehdit olarak görülmesinin büyük bir hata olacağını söyledi.

Yeniden yapılandırmanın emir komuta zincirine zarar vereceğini belirten Özkara, bu durumun zararlarına değindi.

Anka Enstitüsü Başkan Yardımcısı Emekli Albay Dursun Özkara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulundu.

Haber: Ali Yağız Baltacı - Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Emekli Orgeneral Edip Başer Ulusal Kanal'a konuştu: 15 Temmuz’da olan ihanet girişimidir açık ve net Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan 'darbe girişimi' açıklaması Gündem Zaman gazetesinin reklamına tutuklama kararı Gündem Adil Öksüz için konuştular: Kendi aramızda Fethullah Gülen 2 diyorduk Gündem