'Adalet Kurultayı'ndan CHP-HDP ittifakı çıktı

CHP ilk kez bu kadar net konuştu. Anamuhalefet partisi PKK’nın siyasi kolu HDP ile güçlü ittifak yapmaya hazırlanıyor. Öneri, Adalet Kurultayı raporuna yazıldı. CHP Milletvekili Şenal Sarıhan’ın açıkladığı Adalet Kurultayı İnsan Hakları Çalıştay raporunun 8’inci maddesinde, “HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı. Demokratik bir ittifak ile seçime girilmeli” ifadeleri yer aldı. İlgili maddenin devamında, “Bir seçimlik bile olsa kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli” vurgusu yapıldı

Abone ol

Kürt fobisinden kurtulmalı, HDP ile güçlü bir ittifak yapılmalı, kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli. Bu çarpıcı ifadeler, CHP’nin Adalet Kurultay’ındaki İnsan Hakları Çalıştayı raporunda yer aldı.

CHP’nin Adalet Kurultayında konuşan Levent Tüzel ve Alper Taş’ın çağrıları karşılık buldu. CHP PKK’nın siyasi kolu HDP ile ittifaka gidiyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili Şenal Sarıhan’ın hazırladığı raporda HDP ile ittifak ilk kez bu kadar net ifadelerle yer aldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, raporda PKK ile açılım yapılması vurgusu da yapıldı.

“HDP İLE GÜÇLÜ İTTİFAK YAPMALI:

* Kürt meselesinin çözümü için cesur adımlar atılmalı. Barış yüksek sesle ısrarla talep edilmeli.

* Kürt fobisinden kurtulmalı ve HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı. Demokratik bir ittifak ile seçime girilmeli. Bir seçimlik bile olsa kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli."

“OHAL’in kaldırılması için güçlü bir kampanya başlatılması”, “MHP ile ittifak kurmama” ve sivil itaatsizlik eylemlerinin sayısı ve çeşidini artırma önerileri de raporda yer aldı.

Raporlar ilgili konuşan Sarıhan, raporun parti yönetimi tarafından henüz onaylanmış olmadığını söyledi.

ulusal.com.tr

Mersin'de öldürülen IŞİD'linin üzerinden 5 kilo patlayıcı çıktı Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye seyahat uyarısı Gündem Manisa'da 'ByLock' operasyonu: 30 gözaltı Gündem Ulaştırma Bakanlığı'ndan okul servisi açıklaması Gündem