Uçaklarda Kürtçe anons yapılacak

Hükümet, azınlıklar, cemevleri, Kürtçe anos ve yer isimleri konusunda düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Akdamar Kilisesi’ndeki ayinlerin yılda bir kez yerine istenildiği zaman yapılması sağlanacak. Azınlıkların mallarının iadesi hızlandırılacak. Uçaklarda Kürtçe anons yapılacak. Yerleşim yerlerinin isimleri değiştirilirken cemevlerine statü de hızlandırılacak.

Abone ol

Hükümet azınlıklar, cemevleri ve Kürtçe anos ile ilgili bazı yeni düzenlemeler getirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Akdamar Adası’ndaki Ermeni Kilisesi’nde ayinlere, isteğe bağlı olarak izin verilebilecek.

Azınlıkların mal varlıklarının iadesine ilişkin yaşanan sorunlar ortadan kaldırılacak. Malların iadesi'nin yapılması için süreç hızlandırılacak.

Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılması, bu paketin konusu olmayacak. Konu, uluslararası konjonktüre bağlı olarak ayrıca değerlendirilecek.

Cemevleri irfan merkezleri olarak kabul edilecek. Belediye ve imar kanunlarında değişiklik yapılarak camilerde olduğu gibi elektrik, su ve temizlik giderlerinin karşılanması sağlanacak. Dedelere maaş verilecek.

Düzenleme arasında uçaklarda Kürtçe anons yapılması bulunuyor. Ayrıca yerleşim yeri isimlerinin değiştirilmesine hız verilmesi, bölgedeki tanıtım tabelalarında gerekli yerlerde, Kürtçenin olması sağlanacak.

Kürt sorununun çözümü için HDP dışında muhatapların da bulunduğu yeni bir mekanizmayla ilgili çalışmalar da sürüyor. Akil adamlara benzer bir yapının oluşturulacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Atina'dan Türkiye'ye ağır suçlama: İnsan kaçakçıları Türkiye'den destek alıyor Gündem Doğu Perinçek: Vatan bütünlüğü temenni değil Türk milletinin mecburiyetidir Gündem Koza-İpek grubuna atanan kayyum heyeti değişti Gündem Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti Gündem