Ankara ve İstanbul'da operasyon: 21 kişi gözaltında

2010 yılındaki KPSS’ye ilişkin kopya soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonda 21 kişi gözaltına alındı, 2 kişi ise hala aranıyor. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Soruşturmalarımız, değişen hiçbir durum ve koşulda taviz verilmeksizin yürütülecektir” denildi

Abone ol

KPSS soruşturmasının 4’üncü dalgasında yeni gözaltılar yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak aynı anda düğmeye basıldı. Operasyonun 4’üncü dalgasında bu kez Savcı Yücel Erkman’ın gözaltı listesinde 23 kişi bulunuyordu. Şüphelilerden 8’i Ankara’da, 15’i de İstanbul’da gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 2 kişiyi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Firari şüphelilerin cep telefonlarını evlerinde bıraktıkları belirlendi.

Operasyonu KOM Daire Başkanlığı ve Ankara Mali Şube Müdürlüğü yürüttü.

Gözaltına alınan 21 kişiden 3’ünün kadın olduğu belirtildi. Kadın şüphelilerden birisinin Ankara’ya bağlı bir ilçenin emniyet müdürünün eşi olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin ilk sorgusu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yapılıyor. Sorgulamanın ardından gerek görülürse şüpheliler Adliye’ye sevk edilecek.

Daha önce yapılan KPSS operasyonları kapsamında 54 kişi tutuklu bulunuyor.

4'üncü dalga operasyonla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da açıklama yapıldı. Açıklamada, soruşturmaya ilişkin teknik bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, "suç işleyenler; her kim ya da hangi suç örgütü olursa olsun, bunlara karşı açılan ya da gelecekte açılacak olan soruşturmalarımız, değişen hiçbir durumdan etkilenmeksizin sonuna kadar yürütülecektir.” denildi.

ulusalkanal.com.tr

Mimarlar Gökçek'in peşinde Gündem Plaka ile Araç Trafik Cezası ve Hasar Sorgulamaları Gündem TEM'i kullanan sürücüler DİKKAT! Gündem Bu seçim sonucundan civciv çıkar kuş çıkar Gündem