Donald Trump'tan diyalog talebi

Amerikan Başkanı Donald Trump Asya ziyaretinin ikinci gününde Güney Kore'nin başkenti Seul'deydi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile bir araya gelen Trump 'Pyongyang' yönetimine "Masaya oturma" çağrısı yaptı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump Asya gezisinin 2. durağı olan Güney Kore'deydi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile başkent Seul'da bir araya geldi.

İkilinin ortak basın toplantısında, ABD Başkanı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerde diplomatik bir çözümden yana olduğunu kaydetti. Trump, "Umarım bu mesele masada çözülür" dedi.

Benzer şekilde Moon, Pyongyang yönetimi ile diyalog düzleminde bir yaklaşımdan yana olduğunu belirtti.

Bu arada ABD ve Güney Kore arasındaki serbest ticaret anlaşması kapsamında, Trump'ın önceden anlaşmayı bitirmeye yönelik açıklamaları olsa da, bazı değişiklikler yapılmasına karar verildi.

Trump Seul'daki ilk gününde Amerika'nın yaklaşık otuz bin askerinin bulunduğu Güney Koredeki askeri üssünü ziyaret etti. ABD Başkanı burada Korelilerin tepkisiyle karşılaştı.

Korelilerin "Trump'a ve Savaşa Hayır" pankartı açtı.

ulusal.com.tr

Barzani'den ABD'ye: Şok olduk Dünya Esad'dan PYD'ye Deyrizor mesajı: Savaşımız henüz bitmedi Dünya Kremlin, Erdoğan'ın Rusya ziyaretini doğruladı Dünya Suudi Arabistan'daki tasfiyelerin arkasından Trump'ın damadı çıktı Dünya