Resmi Gazete'de yayımlandı: Kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatıldı

Koronavirüsle mücadelede kapsamında başlatılan kısa çalışma ödeneği 3 ay daha uzatıldı. Normal şartlarda Aralık ayında sona erecek ödeneğin kapsamı da genişletildi. Buna göre, 30 Haziran’dan önce başvuru yapmayan iş yerleri de kısa çalışma ödeneği için başvuru yapabilecek.

Abone ol

Salgın döneminde çalışanların ve iş yerlerinin olumsuz etkilenmemesi için verilen kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni karar geldi. Aralık ayı sonunda sona erecek kısa çalışma ödeneği, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 3 ay daha uzatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ödenek için yeni başvuruların başladığını duyurdu.

Karar ile birlikte kısa çalışma ödeneğinin kapsamı da genişletildi. Buna göre 30 Haziran öncesi başvuruda bulunmayan işyerleri de ödenekten yararlanabilecek.

30 Haziran’a kadar kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunan iş yerleri de ilave işçiler için başvuru yapabilecek. Bu işçilerin daha önceden kısa çalışma ödeneği almamış olması şartı aranacak.

İş yerleri, çalışanları için 31 Aralık 2020’ye kadar e-Devlet üzerinden İŞKUR’a başvurabilecek. Uygulamadan yararlanan çalışanların hesaplarına ise 3 ay daha kısa çalışma ödeneği yatacak. Kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler işçilerin işsizlik ödeneklerinden eksilmiyor.

ulusal.com.tr

Meral Akşener: ''Asgari ücret net 3 bin lira olsun" | ''14 günlük sokağa çıkma yasağı uygulansın'' Gündem Bahçeli'den Şehit Fahrizade açıklaması: ''Pompeo'nun Kudüs ve Batı Şeria'ya gitmesi kuşkulu bir detaydır'' Gündem CHP içinde cinsel saldırı ve "şov" tartışması Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete'ye yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz'' Gündem