İstanbul merkezli 16 ilde büyük operasyon!

16 ile yayılan İstanbul merkezli hayali ihracat operasyonu başlatıldı. 55 şüpheli, devleti 750 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alındı, 12 kişi için de yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Abone ol

İstanbul merkezli 16 ilde hayali ihracat operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 55 kişi gözaltına alındı, 12 şüpheli ise henüz yakalanamadı.

Savcı Ercan Devrim’in yürüttüğü soruşturma, savcılığa yapılan bir ihbar üzerine başlatıldı. Operasyon öncesi şüpheliler teknik ve fiziki takibe alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda, şüpheli listesinde 67 kişi yer aldı. Şüpheliler, "sahte belgelerle ihracat yapmış gibi göstererek devleti 750 milyon lira zarara uğratmakla" suçlandı. Gözaltına alınanlardan 5 şüphelinin gümrük memuru olduğu öğrenildi.

İlk bilgilere göre, operasyonun merkezinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir şirket yer aldı. Tekstil sektörünün önemli isimleri ve gece hayatının bilinen simaları ile bazı gümrük müşavirlik firması yetkililerinin de gözaltında olduğu belirtildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belgeye el koyuldu.

Şüpheli firmanın yetkilileri; Türkiye'de yapılan işlemleri sahte belgelerle ihracat kapsamında göstermekle suçlandı.

İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Tabelayı görenler şaşkına döndü! Gündem Romanya iltica talebini reddetti Gündem Polis, ifadesinde o bilgiyi saklamış! Gündem MHP tartışmalar içinde kurultaya gidiyor Gündem