Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şüpheli ölümü aydınlatılmadı

F tipi örgütün Emniyet Özel Harekat'ta örgütlenmesine izin vermeyen eski Daire Başkanı Behçet Oktay 7 yıl önce bugün şaibeli bir şekilde hayatını kaybetti. Önce intihar denildi, sonra dava açıldı ancak olay bir türlü aydınlatılamadı. Olayın ardından hazırlanan uzman raporları ve ortaya çıkan bulgular F tipi örgüte işaret etti.

Abone ol

Eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü 7 yıldır aydınlatılamadı.

Behçet Oktay 7 yıl önce tartışmalara neden bir olayla hayatını kaybetti. Oktay'ın intihar ettiği öne sürüldü ancak ortaya çıkan somut olgular şaibeli ölümün cinayet olduğuna işaret etti.

Sağ elindeki silahla intihar ettiği öne sürülen Oktay'ın kafasına kurşun sol taraftan girmişti. Olayın tek görgü tanığı olan Halil Kesici'nin elinde barut izleri bulunmuştu. Konuyla ilgili hazırlanan bilirkişi ve uzman raporlarında bu duruma dikkat çekildi. Oktay'ın vücudunda, kesik, darbe izleri ve kaburga kırıkları da tespit edildi.

1975 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğan Behçet Oktay, 1997 yılında Emniyet Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atandı. Oktay'ın mesai arkadaşları Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kişiliğiyle F tipi örgütün Özel Harekat Dairesi'nde yuvalanmasına izin vermediğinin altını çizdi.

Şaibelerden biri de ölümünden 6 gün önce Behçet Oktay'a ait telefon numarasının F tipi polisler tarafından yasa dışı dinlemeye alınması oldu. Oktay'ı yasa dışı dinleyen, isim isim kumpas davalarını kurgulayan Fethullahçı sicilli polis şefi Ramazan Akyürek'ti.

Oktay'ın ölümünde F tipi örgütün rolüne işaret eden bu gelişmelerin ardından iki önemli gelişme yaşandı. Önce Yargıtay'daki dava dosyasına 80 safyalık yeni bir bilirkişi raporu sunuldu. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı faili meçhul cinayetler kapsamında dosyayı yeniden ele aldı.

Ailesi, silah arkadaşları ve kamuoyu Behçet Oktay'ın ölümündeki sır perdesinin aydınlatılmasını bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Emniyeti'nden 'canlı bomba' açıklaması Gündem Tuğrul Türkeş: Ordun bile yok, sen anlamazsın o işlerden Gündem Ankara bombacısının babası konuştu: Oğlumu bulmak için 4 kez PKK kamplarına gittim Gündem 20 terörist öldürüldü Gündem