Geore Floyd'un resmini Utanç Duvarı'na çizdi

Filistinli bir ressam, Amerika Birleşik Devletleri'nde polis şiddeti ile öldürülen Geore Floyd'un resmini Utanç Duvarı'na çizdi. Filistinliler, resmin, Filistin halkından ABD'deki ezilenlere bir dayanışma mesajı olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesine Filistin'den tepki geldi. Filistinli bir ressam, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Utanç Duvarı'na Floyd'un portresini resmetti.

Kimliği bilinmeyen Filistinli ressam, Ayrım Duvarı'nın Beytüllahim kenti tarafında kalan kısmına Floyd'un resmini çizdi. Meçhul ressamın gece çizdiği Floyd resmine kent sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Filistinli Munhter Amira, Floyd'un ölümünün ardından tepki göstermek için bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyledi. İsrail'in Filistin halkına uyguladığı baskı ve zulmü hatırlatan Amira, "Bu resim, ezilen Filistin halkından, ABD'deki ezilenlere bir dayanışma mesajıdır." dedi.

Filistinli ve yabancı ressamlar, hem Ayrım Duvarı'na hem de İsrail işgaline tepki göstermek amacıyla duvara çeşitli çizimler yapıyor.

ulusal.com.tr

Haiko Maas: Çin gelecekteki süper güç Dünya Arap ülkelerinde Kovid-19 kaynaklı can kayıpları ve vakalar arttı Dünya ABD'de Kovid-19 kaynaklı vaka sayısı 2 milyonu aştı Dünya Amerika’da George Floyd protestoları devam ediyor Dünya