CHP'li Ekrem İmamoğlu çağrı yapmıştı! Abdullah Gül'den yeni açıklama geldi

İstanbul'da devam eden seçim tartışmalarına "Vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerekir" açıklamasıyla eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de dahil oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu "Sesleri daha gür çıkmalı" çağrısı yapınca Gül'den yeni bir açıklama daha geldi

Abone ol

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklama ile İstanbul seçimleri ile ilgili tartışmalara dahil oldu.

"Gelinen nokta çok üzücü" diyen Gül "Vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'ndan, Gül'e teşekkür geldi. İmamoğlu "Seslerinin daha gür çıkması lazım. Bu ses bu kadar yumuşak tonda olmamalı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun bu sözleri üzerine Abdullah Gül bu kez resmi internet sayfası üzerinden “Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir” başlığı ile bir açıklama yayımladı.

“70 yıldır seçimler hiç bir zaman tartışma konusu olmadı" diyen Gül "Üzülerek görüyoruz ki son zamanlarda seçimlerin yapılması ve sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin itibarını zedeliyor. Son yerel seçimlerde bu tartışmaların çok daha yoğunlaşmış olmasını görmek üzüntü verici" dedi.

Gül, 31 Mart seçimlerinde iki konunun öne çıktığını ilkinin bazı adayların hukuki gerekleri karşılayıp adaylıkları kabul edilip seçildikten sonra düşürülmeleri; İkincisinin ise İstanbul'da seçim sonuçları açıklanmaya başladıktan sonra yaşananlar ve sonuçların kesinleştirilmesinin uzatılıp geciktirilmesi olduğunu kaydetti.

"İşin hukuki ve teknik kısmından ziyade politik söylemlere girilmesi Türkiye'nin itibarına zarar verecek şeyler" diyen Gül "Bu meselenin uzaması Türkiye'ye de zarar verir demokrasimize de gölge düşürür. Türkiye'yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir.” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanlığından küresel grip salgını (pandemi) uyarısı Gündem Doğu Perinçek yazdı: Yedi iklimdeki Hz. Muhammed Gündem Amiral Soner Polat yazdı: Seçim sonrasında Türkiye Gündem 2019 AKP içinde 'yeni parti kurulacak' iddiaları dillendiriliyor! Yeni parti kuruluyor haberleri için peş peşe açıklamalar! Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün yeni partiyle bağlantısı ne? Gündem