Venezuela'da halk kongreyi bastı, Amerikancılar püskürtüldü

Venezuela'da kontrolü sağcı ve Amerikancı partilere bırakmak istemeyen halk, Kongre'yi bastı. Amerikancı muhalefet, çoğunlukta olduğu Kongre'de, Devlet Başkanı Maduro'nun darbe yaptığını iddia etti. Bunun üzerine halk, Kongre salonunu bastı. Maduro ise gönderdiği görüntülü mesajda "Devrim devam edecek" dedi.

Abone ol

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yurtdışında olmasını fırsat bilen Venezuela'nın sağcı ve Amerikancı muhalefeti, Maduro'yu anayasayı ihlal etmek ve darbe yapmakla suçladı.

Kongre'de yapılan olağanüstü oturumda milletvekilleri bir deklarasyon yayımladı. Deklarasyonda Devlet Başkan'ına çeşitli suçlamalar yöneltildi.

Amerikancı muhalefet deklarasyon da Ulusal Seçim Konseyi'nin "Maduro'nun görevden ayrılması ve erken seçime gidilmesi için başlatılan referandum sürecini durdurma kararının" demokrasinin çöküşü olduğu iddia etti.

Muhalefet milletvekilleri uluslararası kamuoyuna ve halka, demokrasi ve anayasaya sahip çıkma çağrısı yaptı. Yaşanan gelişmeler üzerine Maduro yanlısı halk, olağanüstü toplantıyı engellemek için Kongre'yi bastı.

Yaşanan arbede sonrası halk, uyarılar üzerine salonu boşalttı.

Petrol fiyatlarının yükseltilmesi için Suudi Arabistan'da olan Maduro, görüntülü mesaj gönderdi. Maduro, "Anayasaya karşı yollardan iktidarı ele geçirmeye çalışanların tüm girişimlerine rağmen devrim devam edecek" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Türkiye'ye geldi Dünya IŞİD, Rutbah kasabasındaki uyuyan hücrelerini devreye soktu Dünya Haima tayfunu, Çin'i vurdu Dünya Libya'nın Sirte kentinde IŞİD terör örgütüne yönelik operasyon Dünya