Bugün bizim günümüz

Türkiye'de 2014 yılında 900’ün üzerinde gazeteci işsiz kaldı. 217 gazeteci darp edildi. 83 gazeteci baskılardan dolayı istifa etti. 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin 54. yıldönümünde "Çalışan Gazeteciler Günü" kutlamadan çok mücadele etme gününe dönüştü.

Abone ol

Bayram bitti, mücadele günleri başladı.

Geçen yıl içerisinde 900’ün üzerinde gazeteci işsiz kaldı. 217 gazeteci darp edildi. 83 gazeteci baskılardan dolayı istifa etti. 60 gazeteciye dava açıldı, Televizyon ve gazetelere yayın yasakları birbiri ardına geldi. Akreditasyon uygulaması ise zirveye çıktı.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de medya sektöründe 95 bin çalışan var. Bunlardan sadece 5 bin 700’ü sendikalı olarak çalışıyor. Yıpranma yasası geldi ancak eskisini aratır vaziyette.. Yeni yasa göre 20 yıl çalışan bir gazeteciye ancak 3 yıl yıpranma payı veriliyor.

Ortaya çıkan bu tablo 10 Ocak’ları kutlanamaz hale getirdi.

Gazetecilerin yasal haklarını içeren 212 yasanın yürürlüğe girmesinin 54. Yıldönümü olan bugün elde edilen hakların ise neredeyse hiçbiri kalmadı. 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" kutlamadan çok mücadele gününe dönüştü.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, basın özgürlüğünün olmadığını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner Türkiye’de son bir yıl içerisinde 900’ün üzerinde gazetecinin işini kaybettiğini kaydetti.

Hüner, kovulan, şiddete uğrayan, akredite edilmeyen basın mensuplarını hatırlattı.

Bir açıklamada Gazetecilere Özgürlük Platformu Antalya Bileşenleri'nden geldi.

Haber: Belma Yücel-Devrim Dönmez Koçak Merve Demirağ Kamera: Akın Kara-Merve Demirağulusalkanal.com.tr

Karar temyize götürülecek Gündem Suriyeli krizi büyüyor Gündem İstanbul'daki bombalı saldırıda yeni iddia! Gündem Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı! Gündem