Cumhuriyetimiz 97 yaşında...

Cumhuriyet, 97 yaşında... En büyük Bayram, salgın tedbirleriyle yurtta da coşkuyla kutlandı. Milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Atalarımızın kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatma kararlılığıyla bayramını kutladı.

Abone ol

Türk Milleti en büyük bayramını salgının gölgesinde bırakmadı. Diyarbakır'dan Bursa'ya, Samsun'dan Erzincan'a yurdun dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kadim kent Diyarbakır'da motosikletliler, "Cumhuriyet" konvoyu oluşturdu.

Kentin caddeleri motosikletlerle arşınlandı. Ellerde yalnızca ay yıldızlı Türk Bayrağı vardı.

Bu görüntüler de Denizli'de çekildi. Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri bayraklarla sokaklarda tur attı.

Samsun'da iki bisikletçi, Kurtuluş İskelesi'nden Ankara'ya "Ata'ya saygı sürüşü" başlattı."İlkadım'dan Son Yolculuğa" sloganıyla 10 Kasım'da Anıtkabir'de olmak üzere yola çıktılar.

Başkente ulaşmak için 500 kilometre pedal çevirecekler. Bisikletçiler, geçtikleri şehir, ilçe ve köylerde Atatürk'ün izlerini bulup sosyal medyadan dünyaya anlatacak.

Erzincan Valiliği, Cumhuriyet bayramını uzaydan görülen Atatürk portresiyle kutladı. 97'nci yıla özel hazırlanan video klip sosyal medya hesaplarından yayımlandı.

Birlik ve beraberliğin vurgulandığı klipte, Atatürk portresinin yanı sıra, Terzibaba Türbesi, asker, gazi, polis ve Kovid-19 mücadelesinde en ön safta yer alan sağlık çalışanları ile farklı meslek grubundan vatandaşların görüntülerine yer verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetimizin yeni yaşını birliği vurgulayan "81 il Türkiye'yiz" etkinliğiyle kutladı. Etkinlikte, şehir sınırlarının çizili olduğu Türkiye haritası şeklindeki platformun üzerine kent maketleri yerleştirildi.

Başkan Alinur Aktaş’ın, son şehir olarak Bursa maketini yerine yerleştirmesi ile tamamlanan Türkiye haritası, aynı zamanda Türk bayrağını da oluşturdu.

Düzce'de Raziye Begüm Sultan Kız Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümü dolayısıyla gökyüzüne 97 Türk bayraklı balon bıraktı.

Putin'den Karabağ ve Türkiye açıklaması Gündem Diyarbakır aileleri cumhuriyetin 97. yılını evlat nöbetinde kutladı Gündem Charlie Hebdo'nun kirli geçmişi Gündem Başkentte 29 Ekim coşkusu Gündem