Genelkurmay Başkanlığı düzmece belgeye “gizlidir“ dedi

Genelkurmay Başkanlığı'nın düzmece belge için "gizli"dir dediği ortaya çıktı. Düzmece belge, askeri casusluk davalarına dayanak yapıldı. İstabul'daki davada Albay Mehmet Aygün'e 2 yıl 5 ay hapis cezası verildi, İzmir'de ise aynı düzmece belge nedeniyle Hakim Yüzbaşı Ufuk Kök 15 ay tutuklu kaldı.

Abone ol

Özer Sürmeli

Düzmece belgeler üretildi, yüzlerce subay casuslukla suçladı. Genelkurmay Başkanlığı da düzmece belgeye "gizlidir" raporu verdi.

Belge gizli ancak içeriği gazeteve ve internet sitelerinden derleme. Öyleki belge içeriğinde bile "açık kaynaklardan derlendiği" belirtiliyor.

Düzmece belgenin başlığı "DSH Semineri 2008 Konu No 3 Takdim Metni"... Sahte belge üreten ekip takdim metnindeki "açık kaynaklardan derlenmiştir" ifadelerini tek tek çıkarıyor.

Düzmece belge ilk olarak İstanbul'daki casusluk davasında delil oldu. Tahrif edilen belge Genelkurmay'a soruldu. Genelkurmay düzmece belge için "gizlidir" dedi. Albay Mehmet Aygün'e 2 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Düzmece belge İstanbul'daki davada bir CD içerinden çıktı. Ancak, aynı düzmece belge İzmir'deki Askeri Casusluk Davası'nda da ortaya çıktı. Belge bu kez bir veri tabanı içindeydi.

Askeri Hakim Yüzbaşı Ufuk Kök bu belgeyi örgüte vermekle suçlandı. Belge yine Genelkurmay Başkanlığı'na soruluyor. Genelkurmay bu kez "gizli değildir" yanıtnı veriyor. Düzmece belge ile suçlanan Askeri Hakim Ufuk Kök 15ay tutuklu kaldı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Cumhuriyeti'ne savaş ilanı Gündem Genel müdürün önünde 'şerefsiz' tartışması Gündem Bu millet İhanet Paketini Paketçilerin başına geçirecek Gündem Bayram tatili kaç gün olacak Gündem