TSK 3 ay önce uyardı

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Saldırının ardından, "bu olayın faili kim?" sorusu gündeme geldi. Peki o bombaları kim patlattı? Türkiye, siyasi tarihinin en çalkantılı dönemlerinden geçerken yükselen terör saldırılarına ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri 3 ay önce bir rapor hazırladı. TSK'nın o raporunda, ABD'nin Suriye'de kurmak istediği Kürt koridoruna dikkat çekiliyordu. "Türkiye'nin müdahalesi koridor planını suya düşürecektir" denilen raporda Washington'un kışkırtmaları eylemlerini deneyeceği mesajı veriliyordu.

Abone ol

Aydınlık'tan Ceyhun Bozkurt'un haberine göre, Türkiye'nin başkentinde bombaları hangi güç patlatıyor? Herkes bu soruyu tartışıyor. Bu sorunun yanıtı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üç ay önce hazırladığı bir raporda verildi.

Rapor Amerika'nın Suriye'de Kürt koridoru oluşturma planları üzerine hazırlandı. Raporda, "filkir babasının Amerika ve İsrail" denilen Kürt Koridoru planını Türkiye'nin mutlaka engellemesi gerektiği vurgulandı.

TSK, Türkiye'nin planı önlemesinin, en başta Amerika'yı rahatsız edeceğini saptadı. Genelkurmay'ın raporunda, "Türkiye'nin müdahalesi ABD'nin planlarını suya düşüreblir" notu düşüldü.

Genelkurmay ABD'nin de karşı hamleler yapabileceği, bunun için de Türkiye'yi karıştırabileceği uyarısı yaptı. Raporda bu uyarı "Amerika yurt içi ve yurt dışı bütün unsurlarını görev başında tutmaya devam edecektir" ifadeleriyle yer aldı.

"Metropollerde patlayacak" bombaları açıklayan tek merkez TSK değildi.

Eski CIA şefi Henry Barkey 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, "metropollerde patlayacak" bombaların sinyalini veriyordu. Financial Times'a konuşan Barkey, "Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP Meclis'e giremeyecek ve şehirler havaya uçacak" ifadelerini kullandı.

TSK operasyonlarında ağır kayıplar veren PKK yönetiminden de bu sözleri teyit eder nitelikte açıklamalar geldi. PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, "Yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse, o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili çarpıcı açıklama Gündem Şehit polis Mersin'de toprağa verildi Gündem Bolluk: Bu saldırı, ABD'nin TSK'nın PKK'ya yönelik operasyon sürecine müdahalesidir Gündem Erzurum'dan acı haber: 2 şehit Gündem