Filistin'de son durum

İsrail ve Filistin arasındaki ateşkesin bozulmasının ardından, saldırılar bugün de aralıklarla devam etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik bugünkü saldırılarında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 126'ya yükseldi.

Abone ol

İsrail Filistin'i yine vurdu.

Kimsenin sahiplenmediği füzelerle kesilen ateşkes görüşmelerinin ardından İsrail, saldırılarını sürdürdü.

Saldırıların şiddeti düştü, ancak devamlılığı kesilmedi. İsrail Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye'de sivillerin yaşadıkları evleri bombaladı. Saldırılarda 3 yaşında bir çocuk, annesi ve bir kişi daha hayatını keybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 126'ya yükseldiğini bildirdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin direniş grupları ve İsrail arasında ateşkes için çabaların devam ettiğini bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları ise İsrail'i vurduklarını açıkladı. Açıklamada, İslami Cihad'a bağlı Kudüs Seriyyeleri ile İsrail'e ortak operastıb düzenlendiği ve Erez Sınır Kapısı çevresindeki İsrail hedeflerinin havan topuyla vurulduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Irak'taki en büyük darbeyi Türkmenler aldı Dünya Düşürdükleri İsrail uçağının görüntülerini yayınladılar Dünya ABD'den yeni IŞİD açıklaması Dünya Başbakan hükümetin istifasını sundu Dünya