Erdoğan Rusya'ya yeni bir mesaj daha gönderdi

Rus uçağının düşürülmesinin ardından "Uçağın milliyetini bilmiyorduk" söylemini ısrarla vurgulayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya'ya yeni bir mesaj daha gönderdi. Erdoğan, "Gelin oturup konuşalım. İlişkilerimize zarar vererek kimseyi sevindirmeyelim" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'ya böyle seslendi. "Gelin sorunu çözüme kavuşturalım, kimseyi sevindirmeyelim" dedi.

Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen açılış töreninde konuştu. Gündeminde, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyon yapan Rus uçağının düşürülmesi vardı. Önce Rusya'yı Suriye'ye destek vermekle suçladı.

Erdoğan, Suriye hükümetinin terör örgütleriyle eş değer olduğunu söyledi. Esad'a destek "verenler de insanlık suçu işliyor" dedi.

Sert söylemlerinin ardından Rusya'ya "Sorunu çözelim, birilerini sevindirmeyelim" mesajı verdi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra "Rus uçağı olduğunu bilseydik vurmazdık" açıklaması yaptı.

ulusalkanal.com.tr

"Arkadaşım Tahir Elçi'nin öldürülmesinden şok oldum" Gündem Vatan Partisi'nden Tahir Elçi açıklaması Gündem Araçlar için kış lastiği dönemi geldi Gündem Tahir Elçi'yi o mu öldürdü? İşte kameralara takılan kritik görüntü Gündem