''Ne yaptıysak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz''

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında hafta sonu Diyarbakır'da yapılan açılım temalarını değerlendirdi. "Kürdistan" ifadesini kullanan Erdoğan, "Biz her ne yaptıysak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz" dedi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açılım ile ilgili konuştu.

Erdoğan, hafta sonu Diyarbakır'da kullandığı "Kürdistan" ifadesini tekrar etti.

Erdoğan, bu ifadenin Birinci Meclis'te de kullanıldığını belirterek, muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan, "Kürdistan kelimesini kullanan o dönemin milletvekilleri de mi bölücüydü?" dedi.

"Korkuyla büyük devlet olunmaz" diyen Erdoğan, "Biz her ne yaptıysak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz. Türk'ten alıp Kürt'e vermiyoruz. Normal olanı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sanatçı Ahmet Kaya'ya ödül töreninde tepki gösteren isimler ile Gezi direnişine katılanların aynı olduğunu savundu. "İşte bize Gezi Parkı'nda kimler saldırdıysa Ahmet Kaya'ya onlar saldırdı" diye konuştu.

Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Anayasa Komisyonu çalışmalarına son verme kararını da değerlendirdi.

Erdoğan, "Dün Sayın Meclis Başkanı buna dayanılamayacak hale geldiği için orada bir tavır koydu. Biz şimdi mektubu bekliyoruz. Bakalım sayın başkan nasıl bir istekte bulunacak" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

BOP triosu, Üç Gül, Üç Yeşil ve Dört Arslan Gündem ODTÜ'ye sudan ceza Gündem Tam Gün Yasa Tasarısı'nda yeni gelişme Gündem Baydemir'den Erdoğan'a "Kürdistan" teşekkürü Gündem