Erkan Önsel yazdı: Planlar bozulmak ve yıkılmak içindir

Abone ol

Bir planlar “savaşı”dır almış başını gidiyor. Amerikan düşünce kuruluşu raporlarını esas alarak fikir açıklamak moda oldu. Adeta ABD planlarının üstünlüğünün propagandası yapılıyor. Türkiye derin bir soluk almış, millet harekete geçmiştir. Siirt, Adıyaman, Muş, bayrağa sarılı şehitlerimizi karşılıyor. Siirt’te 4 bin yurttaşımız, şehidimiz Mansur Cengiz’i bağrına basıyor. Askerlik şubelerinin önünde askere yazılma kuyrukları oluşuyor. Bunların ne önemi var? Millici bir hareket geliyor, önemsiz. Amerikan planı var. Türk Silahlı Kuvvetleri milat sayılacak bir inisiyatifle bölücü terörün üzerine yürürken ABD planlarıyla mevcut durumu açıklamanın pratikteki değeri kocaman bir sıfırdır. Savaş mevzisinde olan plan tartışması yapmaz. Planları bozma ve yıkma mevzisine girer ve mücadeleye sarılır.

ABD’NİN PLANI VARSA BİZİM DE PLANIMIZ VAR

Vatan Partisi’nin köklü birikimi, nereden geliyor? Yarım asırlık tarihimiz ABD planlarını bozmakla geçti. Vatan Partisi’nin köklü birikiminin sırrı budur. 1968’lerden beri ne planlar bozduk. Saymakla bitmez. ABD emperyalizminin işbirlikçileri defalarca bunu itiraf ettiler. Bazılarını hep beraber hatırlayalım mı?6. Filo’yu denize dökerek başlıyor plan bozma eylemlerimiz. On yıllarca 6. Filo limanlarımıza gelemez oldu.

I. ve II. MİT raporlarında Gladyo’ya açtığımız mücadele. İki kez onları perişan ettik. Meraklıları Hiram Abas’ın itiraflarından öğrenebilir

1993 1. Körfez Savaşı. Baba Bush Türk ordusunu Turgut Özal’la anlaşarak güneyden Irak’a sokacaktı. Bu planın bozulmasında önemli bir mevzi tuttuk.

Zonguldak büyük işçi eylemi ve ardından “Savaşa hayır” mitingleriyle Türkiye’yi ayağa kaldırdık.

7500 CIA peşmergesini ABD, Guam adalarına kaçırdı. ABD kaynakları Vietnam’dan sonra en büyük yenilgi aldıklarını yazdı.

- Açığa çıkarılan Tansu Çiller Özel Örgütü.

- Karen Fogg’un sınırdışı edilmesi.

- “Dayan Denktaş, Türkiye seninle” büyük kitlesel eylemleriyle başlayan ve uygulanamaz hale getirilen ünlü “Annan Planı”.

Tayyip Erdoğan’ın “Ya bana ya da Doğu Perinçek’e oy vereceksiniz” tehditlerine rağmen 80 bin Amerikan askerinin Türkiye’yi işgal planı nasıl bozulmuştu? 1 Mart tezkeresinin hikayesi AKP milletvekillerinden dinlenebilir. Açılım anayasası planını bozduk ve yürürlükten kaldırdık.

Ergenekon-Balyoz planlarına ne oldu? Silivri-Hasdal duvarları nasıl yıkıldı? Ünlü bir generalin ağzından söyleyelim: “İşçi Partisi (bugünkü Vatan Partisi) olmasaydı Silivri’de kemiklerimiz çürürdü.”

Biz Vatan Partisiyiz. Emperyalist planları bozarız. Bügün Türkiye’de iki program (siz ona plan da diyebilirsiniz) karşı karşıya savaşıyor.

Ezilen milletimizi (Türk milleti) Vatan Partisi’nin programı temsil ediyor. Amerikan emperyalizmiyle, Türkiye karşı karşıya. Daha somut ifadeyle ABD- İsrail “Kürt Koridoru”ndaki saflaşma belirleyici hale gelmiştir. Burada net olmaya ihtiyaç var. ABD’nin kara gücü PKK hedef alınmıştır ve ezilmeye başlanmıştır. ABD planlarının geçerli olduğu bir dönemde değiliz. Hem dünya çapında hem de Ortadoğu ekseninde ABD planlarının bozulma koşulları oluşmaktadır

Bölge ülkeleri (İran, Irak, Suriye) TSK’nın aldığı inisiyatifle şimdi daha elverişli koşullara ilerlemektedir. Eninde sonunda bölge ülkeleri el ele verecek, bölücü terörü yenecektir.

Bizim planımız, ABD’nin planından üstündür ve onu yenecektir. Çünkü haklıdır. Mazlumlar dünyasına dayanmaktadır. Türkiye’nin, İran’ın, Irak’ın ve Suriye’nin vatanlarını savunma karar ve azminin toplamıdır. ABD-İsrail Kürt Koridoru’nda saflaşmada cephe gerisinde güç dengesi bölge ülkelerinin lehinedir. Rusya ve Çin, bu saflaşmada ABD-İsrail karşısında saf tutmaktadır.

Vatan Partisi, 1 Ağustos 2015 günü tarihi bildirisiyle ilan etmiştir. Bu savaş, “ Saray savaşı değil vatan savaşıdır. Edirne’den Van’a kadar bütün yurttaşlarımızın yüreği Mehmetçikle birlikte çarpmaktadır.” “Türk milleti olarak bu zorlu süreçten büyük kararla çıkacağız. Hiçbir güç, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararı kadar kuvvetli değildir.”

Bozulmamış ve yıkılmamış emperyalist plan yoktur.

Hiçbir emperyalistin planlarıyla diş geçiremeyeceği bir Türkiye’yi kuracağız. Milli Hükümet, Türkiye’nin en sağlam güvencesi olacaktır.

Erkan Önsel

Vatan Partisi MKK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı

Aydınlık

PKK'dan ABD'ye "yardım edin" çağrısı Dünya Mısır'da büyük gün! Dünya O ülke şokta camide intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Afganistan’da intihar saldırısı Dünya