SATEM'de sanal operasyon heyecanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanal Taktik Eğitim Merkezinde 'hücre evi simülasyonlu'' sanal operasyona katıldı. Özel harekat polislerinin düzenlediği operasyon, neredeyse gerçeğin aynısıydı.

Abone ol

Gerçeğini aratmadı, operasyon anı saniye saniye yaşandı. Görüntüler, Sanal Taktik Eğitim Merkezinden...

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki SATEM'de incelemelerde bulundu.

Senaryo gereği teröristlerce kullanılan bir hücre evine operasyon düzenledi. Sanal operasyon öncesi, eğitim alan Varank, özel harekatçılarla bina içerisinde çatışmaya girdi. Sanal silahlarla teröristler etkisiz hale getirildi.

SATEM'de özel harekat polisleri, uçak kaçırmadan metro ve rafineri baskınlarına kadar birçok farklı senaryodaki eğitim programlarına katılıyor. Özel harekat polisleri burada belli dönemlerde hizmet içi eğitime tabi tutuluyor.

Merkezdeki eğitimler sayesinde özel harekat polisleri hem farklı senaryolara karşı hazırlıklı hale geliyor, hem de az riskli bir ortamda tecrübe geliştiriyor.

ulusal.com.tr

SpaceX'in, ilk insanlı uzay mekiği denemesi yapıldı Bilim ve Teknoloji SpaceX ilk insanlı uçuşu saat kaçta gerçekleştirilecek? Nereden canlı izlenebilir? Bilim ve Teknoloji Twitter geri adım attı Bilim ve Teknoloji ''Arat'' geliştirilmeye devam ediyor Bilim ve Teknoloji