Kocaeli'nde bir firma kişisel bilgilerinizi gerçekten yok ediyor

Türkiye'de kişisel verilerin korunması kanunu çıkmasına rağmen, kişisel veriler tehlike altında. Kurumların ya da şirketlerin hurdaya ayırdığı cihaz ve evraklar binlerce vatandaşın kişisel verilerini içerebiliyor. Zorunlu bir imha ya da geri dönüşüm standardı henüz yok. Kocaeli'de bir firma, AB standartlarına uygun olarak kişisel veri içeren cihaz ve evrakları geri dönüştürüyor.

Abone ol

Türkiye'de kişisel verilerin gizliliğini koruyan kanun yürürlükte. Ancak bu tür veriler içeren cihaz ve evrakların güvenli imha veya geri dönüşüm standardı henüz çıkmadı. Kocaeli'de 16 yıllık bir firma, bu alanda faaliyet gösteriyor. Kullanım ömrü dolmuş elektronik cihazlar ve evraklar, AB standartlarında geri dönüştürülüyor. Hem ekonomiye hammadde kazandırılıyor, hem çevreye katkı sağlanıyor, hem de kişisel verilere ulaşım engelleniyor.

Kartepe ilçesindeki 8 bin metrekarelik tesisin Genel Müdürü Murat Ilgar konunun önemini vurguladı.

Kurumların ve firmaların elinde binlerce vatandaşın kişisel verileri bulunuyor. Hurdaya ayrılan disk ya da hafıza kartlarındaki veriler silinse ve formatlansa bile veri hırsızları bunlara ulaşabiliyor. Tek çözüm, standartlara uygun geri dönüşüm ve imha.

Tesiste bilgisayar, cep telefonu ve tabletler ile yazılı değerli evrak AB standartlarına uygun şekilde imha ediliyor. Kişi ve kurumların özel bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi önleniyor.

ulusal.com.tr

Milli elektrikli tren raylara indi Bilim ve Teknoloji Dev astreoit Dünya'yı teğet geçecek Bilim ve Teknoloji Türkiye’nin yeni nesil uçak bombası Bilim ve Teknoloji MİLGEM ihracatında önemli imza Bilim ve Teknoloji