Macron görevi devraldı

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron , görevi François Hollande'dan (Fransuva Holland) devraldı. Elysee (Elize) Sarayı'nda düzenlenen törenle 39 yaşındaki Macron Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı oldu.

Abone ol

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande, görevi seçimi kazanan Emmanuel Macron'a devretti.

Macron, Elysee Sarayı'nda yapılan törenden önce yarım saat süreyle Hollande ile görüştü. Görüşmede yaklaşık 300 adet nükleer savaş başlığı kodu da Macron'a devredildi.

Görüşmenin ardından Macron, eski Cumhurbaşkanı'nı saraydan uğurladı.

Devir teslim töreninde Fransa'nın en genç cumhurbaşkanı Macron'a en büyük Fransa devlet nişanı olan Legion d'Honneur (Lejyon D'onör) takdim edildi.

Yaklaşık bir yıl önce kurduğu Yürüyüş Hareketi ile cumhurbaşkanlığı yarışının ilk turunda Ulusal Cephe ile birlikte merkez partileri yarış dışı bırakan Macron, ikinci turda Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'i de geçerek cumhurbaşkanı seçilmişti.

Macron aynı zamanda şimdiye kadar milletvekili veya belediye başkanlığı görevi yapmadan cumhurbaşkanı seçilen ilk kişi oldu.

Hollande tarafından solu kurtarmak görevi ve gizli bir ajandayla görevlendirildiği belirtilen Macron, 24 Nisan'da Fransa'da düzenlenen sözde 1915 olaylarını anma etkinliğinde "Ermeni soykırımının dünyada tanınması için mücadele vereceğini" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Putin ile Erdoğan, Çin'de görüştü Dünya İran'daki depremde 2 ölü, 400 yaralı Dünya 23 milyon avro hibe Dünya İran'da 5,7 büyüklüğünde deprem Dünya