Son dakika haberleri! ABD'den dikkat çeken paylaşım! Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Vatandaşlarının, Türkiye'deki Suriye ve Irak sınırına yakın 14 ile seyahat etmemesini istedi. Gerekçe olarak terör saldırıları göterildi

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Vatandaşlarının, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine gitmemesini istendi.

Uyarıda, söz konusu bölgelerde terör saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Turistik bölgeler ile alışveriş merkezleri, hükümet binaları, oteller, kulüpler, ibadet yerleri, havaalanları ve kamuya açık yerlerin hedef aldığı iddia edildi.

Uyarının sonraki bölümünde ise ‘keyfi gözaltılar’ olduğu belirtildi. Aralarında ABD vatandaşlarının da bulunduğu on binlerce kişinin, yetersiz veya gizli bilgilere dayanarak, gözaltına aldığı ileri sürüldü.

ulusal.com.tr

SON DAKİKA HABERLERİ! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu ile Yenikapı'daki makam araçları açıklaması ve "İstanbul'a kayyum mu atanacak" sorusuna yanıt Gündem Beyoğlu'nda silahlı saldırı: Bayram Kartal hayatını kaybetti, 1 yaralı Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür! Bu bir gerçektir Gündem Beyoğlu'da yıkım tehlikesi olan istinat duvarı yenilenecek Gündem