Onaltıdokuz gökdelenleriyle ilgili mahkemeden yeni karar çıktı

İstanbul'un tarihi silüetini bozduğu için çok tartışılan Onaltıdokuz gökdelenleriyle ilgili mahkemeden yeni karar çıktı. 4. idare mahkemesi gökdelenlerin olduğu gibi kalmasına hükmetti. Karara gerekçe olarak da kamu yararı ve daha önce gökdelenlerin tıraşlanması kararını veren mahkeme üyeleri ile bilirkişi heyetinin FETÖ üyesi olması gösterildi.

Abone ol

Zeytinburnu'nda bulunan 16/9 gökdelenleri İstanbul'un tarihi silüetini bozmaya devam edecek.

Daha önce toplumun her kesimi tarafından tepki çekmişti 16/9 gökdelenleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gökdelenleri eleştiren isimler arasındaydı.

Tartışmalar sonrası Zeytinburnu'nda bulunan gökdelenler ile ilgili "tıraşlama" kararı çıkmıştı. 2014 yılında Danıştay da bu kararı onamıştı. Zeytinburnu Belediyesi'nin açtığı tıraşlama ihalesine ise maliyet nedeniyle katılan olmamıştı.

O gökdelenler ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yeniden harekete geçti. 16/9 hakkında tıraşlama kararı veren hâkimler ile bilirkişilerin FETÖ’cü olduklarını ileri süren Belediye, yeniden yargılama talebinde bulundu.

İstanbul 4'ncü idare mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti gökdelenlerin şimdiki haliyle kalmasına hükmetti. Gerekçelerden tıraşlama kararını veren mahkeme üyeleri ve bilirkişilerin FETÖ üyesi olmakla yargılanması oldu.

Mahkemenin diğer gerekçesi de kamu yararıydı. Kesinleşen kararın uygulanması halinde ortaya çıkacak maliyet ve tazminatların toplumun geneline yansıltılacağı ve bunun da kamu yararına aykıırı olduğu belirtildi.

Karar sonrası inşaat sahibi şirketten de bir açıklama geldi. Şirket, mahkemenin verdiği karar ile gökdelenlerin yasallaştığını savundu.

ulusal.com.tr

KKTC'de 4'lü koalisyon hükümetine doğru Gündem Almanya'dan Türkiye açıklaması Gündem Suriye sınırına komando sevkiyatı: 10 otobüs komando Hatay'da Gündem İstanbul'da trafik denetimleri Gündem