Yoksula zengin çivisi!

Londra Belediyesi, Southwark Köprüsü Yolu gibi lüks semtlerde evsizlerin yatıp kalktığı kuytu yerlerin tabanına metal çiviler yerleştirdi. Evsizlerinin buralarda yatıp kalkmasını engellemeyi amaçlayan projenin görüntüleri büyük tepki topladı.

Abone ol

Görüntüler Londra'dan.. Neredeyse her köşe başında bu metal sivri çivilerle karşılaşmak mümkün.

Daily Telegraph'ın haberine göre kuytu yerlerin tabanında bulunan bu çiviler evsizlerin sokaklarda yatıp kalkmasını önlemek için yerleştirildi.

Evsizlerin buralarda yatıp kalkmasını ve dolayısıyla görüntüyü bozmasını engellemeyi amaçlayan projenin görüntüleri bir anda internet paylaşım sitelerinde günün konusu oldu.

Metal çivi uygulaması insan hakları kuruluşlarının tepkisine yol açtı. İnsan hakları kuruluşları ve birçok Londralı skandala tepki göstererek çivilerin kaldırılması için kampanya başlattı.

Bazıları evsizlere karşı konan çivileri, güvercinlerin konması için bazı bine ve duvarlara yerleştirilen çivilere benzeterek duruma tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Apo'ya Lice ziyareti! Gündem HDP'den bayrak açıklaması! Gündem Siyasiler alt perdeden konuştu! Gündem Açılım Başbakanı, adını söyleyemedi! Gündem