Tatlıcılar siparişleri yetiştirme telaşında

Bayramlar en çok tatlıcı esnafının yüzünü güldürüyor. Kurban Bayramına saatler kala, tatlıcılarda hummalı bir çalışma hakim… Misafirlere ikramlık için vatandaşlar, tatlıcılarda yoğunluk oluşturdu. Ustalar, bayram siparişlerini yetiştirmek için büyük emek harcıyor.

Abone ol

Kadayıf, baklava, şekerpare, tulumba tatlısı… Bayramlarda vatandaşın ağzı tatlanırken, tatlıcı esnafının da yüzü gülüyor.

Diyarbakır’da geleneksel burma kadayıfının ustaları, bayram siparişlerine yetişebilmek için fazla mesai yapıyor.

Ustaların hünerli ellerinde hayat bulan burma kadayıf, bayramda misafirlerine tatlı ikram etmek isteyen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Diyarbakır’ın burma kadayıfı, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden de talep görüyor.

Muş’ta da Kurban Bayramı nedeniyle tatlı üreticilerinde yoğunluk arttı. Gece gündüz vardiyalı çalışan ustalar, özenle yaptıkları tatlı çeşitlerini vatandaşların beğenisine sunuyor.

Adıyaman’da ise lezzetin adı; "Bayram taplaması"….

Kentin yöresel lezzeti taplama, Kurban Bayramı'nda büyük talep görüyor. Ustalar, yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için yoğun emek harcıyor.

Kızgın ateşin önünde nar gibi kızaran taplamalar, bayramda misafirlerin isteğine göre hem kurabiye hem de tatlı olarak ikram ediliyor.

ulusal.com.tr

Kavun üreticileri elektrik çıkmazında Yurt Kurban pazarları hareketlendi Yurt Bayramı kana bulayacaklardı! IŞİD üyeleri Diyarbakır'da yakalandı Yurt Kuşadası Belediyesi'ne trafik tepkisi Yurt