New York Times: ABD, Erdoğan’a bölgesel baskı uygulasın

Abone ol

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 31 Ağustos’ta Yayın Kurulu adına bir makale yayımladı. Makalede bölücü terör örgütü PKK’ya düzenlenen operasyonlar Erdoğan’ın kişisel savaşı olarak lanse edildi.

Makalede operasyonlar bütünüyle Erdoğan’ın siyasi hesaplarına dayandırılıyor. Buna göre Cumhurbaşkanı hem kaybettiği Kürt oylarının ve başkanlık sisteminin peşinde, hem de bölgesel özerklik girişimlerinden rahatsız. Kürt oylarını kaybetmesine ve bölgesel dayandırılıyor.

New York Times 30 Ağustos’tan habersiz

New York Times ekibi, 30 Ağustos Zafer bayramında Türk Milleti’nin sokaklara dökülmesine, şehit cenazelerinde binlerce vatandaşın PKK’yı lanetlemesine ise değinmemiş.

Suruç’ta öldürülen iki polisin PKK tarafından katledildiğinin bile kuşkulu olduğu belirtilen makalede İncirlik üssünün devrinin, Türkiye’nin Nato üyesi olduğu düşünülürse çok önceden gerçekleşmiş olması gerektiği öne sürülüyor.

Makale, IŞİD Koalisyonuna rağmen Erdoğan’ın önceliğinin “Kürt ayrılıkçılarla mücadele olduğunu” öne sürüyor ve “ABD yönetimini, çatışmayı durdurmak için bölgedeki etkisini kullanmaya” çağırıyor.

ulusalkanal.com.tr

Gazeteci Ayhan Işık hayatını kaybetti Medya Ulusal Kanal'ın acı günü Medya Cumhuriyet Gazetesini CIA mı yönlendiriyor? Medya Başkent Kulisi bugün 21.00'de Ulusal Kanal'da Medya