3 eski TÜBİTAK'çı Fethullah Gülen'le birlikte yargılansın

Balyoz davasında sahte bilirkişi raporu hazırlayarak kumpasta rol alan 3 eski TÜBİTAK çalışanının Fethullah Gülen ile birlikte örgüt üyeliğinden yargılanması istendi. Mahkeme davaların birleştirilmesi için FETÖ iddianamesini incelemeye karar verdi.

Abone ol

Balyoz davasında sahte rapor hazırlayan 3 eski TÜBİTAK uzmanının Fethullah Gülen ile birlikte ağır ceza mahkemesinde yargılanması talep edildi.

İstanbul 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dijital verilerdeki sahtecilikleri görmezden gelen bilirkişilerin F tipi örgütün TÜBİTAK yapılanması içinde oldukları vurgulandı. 3 kişinin TÜBİTAK'tan uzaklaştırıldığı ve Amerika'ya kaçtığı hatırlatıldı.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fethullahçı Terör Örgütü davasına dikkat çeken komutanlar dosyaların birleştirilmesini istedi. Mahkeme talebi değerlendirmek için FETÖ iddianamesinin incelenmesine karar verdi.

Emekli Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Korgeneral Nejat Bek ve emekli Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 30 komutanın davaya katılma talepleri de kabul edildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan ancak dava açılmadan önce Amerika'ya kaçtıkları ortaya çıkan eski TÜBİTAK çalışanları Erdem Alpaslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi 8'inci duruşmaya da katılmadı.

ulusalkanal.com.tr

İzmir Askeri Casusluk kumpası çöktü Gündem Operasyonlar tüm hızıyla sürüyor Gündem 1 özel harekat polisi şehit Gündem Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'i hastanede ziyaret etti Gündem