Tüketici ekonomiye güvenmiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası işbirliğiyle hazırlanan Mayıs ayı tüketici güven endeksi açıklandı. Tüketici ekonomi konusunda oldukça karamsar. Verilere göre, tüketici ekonomiye güvenmiyor. İşsizlikte artış, hane ekonomisinde gerileme bekleniyor.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici güven endeksini açıkladı. Merkez Bankası ve TÜİK işbirliği ile hazırlanan verilere göre tüketici ekonomiye güvenmiyor. İşsizlikte artış, hane ekonomisinde gerileme bekleniyor.

Verilere göre, Nisan ayında yüzde 78.5 değerinde olan tüketici güven endeksi Mayıs ayında ise 3.1 oranında düşüşle 76 değerine geriledi. Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış beklentisi yükselişe geçti.

Genel ekonomik durum tablosunda 4,1 oranında azalma yaşandı. Nisan ayında 107 olan gösterge Mayıs ayında 102,7 olarak belirlendi. Bu düşüşün nedeni ise 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönündeki beklentilerin azalması.

Önümüzdeki 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyiye gideceği beklentilerinde de gözle görülür bir düşüş yaşandı. Gösterge verileri bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında azaldı.

Türkiye Çin'in gözdesi oldu! Ekonomi Ölüm ocaklarına baskın! Ekonomi İşçi böyle zulüm görmedi! Ekonomi İş cinayetleri durdurulamıyor! Ekonomi